Consumer Reports: Top mașini comode şi incomode pentru șoferi înalți şi scunzi

Revista Consumer Reports, pe baza opiniilor exprimate de cititori, a aflat care dintre mașinile puse în vânzare astăzi sunt cele mai potrivite pentru șoferii înalți și scunzi, dar și care sunt cele mai incomode pentru aceştia. S-au compilat în total patru liste ce includ câte 10 maşini de diferite mărci.

FOTO: ZERO CREATIVES // GETTY IMAGES // caranddriver.com

Studiul a implicat șoferi cu o înălțime cuprinsă între 155 și 188 de centimetri, iar mașinile au fost evaluate în funcție de mai mulți parametri precum: poziția de conducere, scaunul şi multitudinea de reglaje, ușurința de a intra și de a ieși din mașină, precum și vizibilitatea.

BMW Seria 7, Porsche Cayenne, BMW X7, Audi Q7, Honda Pilot, Genesis G90, Volvo XC90, BMW X5, Audi A8 și Land Rover Range Rover au fost desemnate cele mai bune mașini pentru șoferii înalți.

Cele mai puțin confortabile pentru șoferii înalți sunt modele precum Mazda MX-5, Toyota Tacoma și Toyota Supra, Porsche 718 Boxster, Jeep Gladiator, Chevrolet Bolt, Hyundai Veloster, Polestar 2, Jeep Wrangler și Honda Insight.

Cele mai potrivite maşini pentru cei cu statură mică sunt cele de talia lui Subaru Forester, BMW Seria 7, Lexus ES, Volvo XC90, Subaru Outback, BMW X5, Lexus RX L, Volkswagen Tiguan, Honda Odyssey și BMW X3.

În cele din urmă, Mazda MX-5, Jeep Wrangler, Chevrolet Camaro, Toyota Tacoma, Jeep Gladiator, Mitsubishi Mirage, Chevrolet Colorado / GMC Canyon, Jeep Renegade, precum și Ford F-150 și Nissan Titan au fost numite cele mai incomode mașini pentru aceştia din urmă.

Vezi şi: Dwayne Johnson dă un reper. Persoane ca el nu încap în noul Porsche Taycan

Cmentariile sunt închise