De râs! Cu ce sancţiune s-a ales nepotul deputatului despre care s-a aflat că a condus în stare de ebrietate

Lucrurile încep să iasă uşor la iveală. Colegii de la Ziarul de Gardă au realizat o investigaţie proprie în urma materialului lansat ieri în spaţiul virtual de către NordNews.MD şi au putut afla cu ce sancţiune s-a ales tânărul scăpat de dosar penal pentru condus în stare de ebrietate, nepotul unui deputat din actualul Parlament.

FOTO: nordnews.md

ZDG notează că acțiunile descrise în cadrul interceptărilor chiar au avut loc în realitate. Acestea au fost investigate în cadrul unui dosar penal deschis în decembrie 2017. În acea perioadă, Pavel Voicu era consilier al Președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale, iar numit ministru la MAI a fost abia în noiembrie 2019.

Dosarul penal în care a figurat nepotul lui Corneliu Furculiță s-a finalizat în instanța de judecată, printr-o sentință emisă de judecătoarea Vasilisa Muntean la 20 aprilie 2018. Nepotul lui Furculiță a fost pedepsit cu o amendă în valoare de 31.500 de lei (se putea achita doar 50% în termen de 72 de ore). În acelaşi timp, a fost scutit de pedeapsa complementară – privarea dreptului de a conduce mijloace de transport!

În cadrul examinării dosarului, Sergiu Gorea, nepotul deputatului Corneliu Furculiță, și-a recunoscut vina. Oamenii legii au constatat că acesta, în dimineața zilei de 25 decembrie 2017, în timp ce se deplasa la volanul automobilului Opel Corsa a fost oprit la intersecția străzilor Calea Ieșilor cu șoseaua Balcani. În urma verificării i-a fost stabilită o concentrație a vaporilor de alcool în aerul expirat de 0,26 mg/l, iar în sânge, de 0,53 mg/l, considerându-se, conform legii, că se afla în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Gorea Sergiu Penal by Ziarul de Gardă


Iată care a fost prima reacţie a lui Pavel Voicu după ce a aflat despre investigaţia NordNews:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/