După McLaren, Aston Martin se alege la fel cu un nou CEO venit de la Ferrari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin are un nou CEO! Magnatul Lawrence Stroll a rămas președintele Consiliului de Administrație, dar germanul Tobias Moers, în vârstă de 56 de ani, care a lăsat divizia Mercedes-AMG pentru postul de CEO al companiei britanice, îl va părăsi după mai puțin de doi ani de muncă! Amintim că Moers a fost numit în mai 2020 și a preluat mandatul de la 1 august 2020. 

Motivele plecării sale nu au fost dezvăluite, dar va mai sta la cârma companiei până în iulie, când va preda frâiele succesorului său.

FILE PHOTO: Tobias Moers, chief executive officer of Mercedes-AMG GmbH speaks with reporters during the media preview of the 2016 New York International Auto Show in Manhattan, New York March 23, 2016. REUTERS/Eduardo Munoz

Iar succesorul său nu va fi nimeni altcineva decât italianul Amedeo Felisa, în vârstă de 76 de ani. Felisa şi-a început cariera în 1972 la Alfa Romeo, după care s-a mutat la Ferrari în 1990 îl calitate de director tehnic, iar în 2008 a preluat funcția de director general.

De Ferrari s-a despărțit în 2016, rămânând o perioadă de timp doar într-un rol de consultant. Iar în urmă cu un an a devenit membru al Consiliului de Administrație al Aston Martin.

Ar mai fi necesar de notat că Tobias Moers a deținut în paralel și funcția de director tehnic la Aston Martin, iar acum responsabilitatea a fost transferată lui Roberto Fedeli. Anterior acesta a fost, de asemenea, un angajat al Ferrari până în 2014, după care a activat la BMW, Alfa Romeo, Maserati și Silk-FAW (companie chineză). 

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise