(foto) ABT Sportsline propune 700 CP sub capota noului Audi S8

Iată că şi noul Audi S8 a ajuns pe mâna celor de la ABT Sportstline. Pentru sedanul de top din gama producătorului din Ingolstadt s-au pregătit mai multe modificări care îl transformă într-un final într-un atlet de invidiat.

Aşadar, în primul rând specialiştii din atelierul german de tuning propun un tuning al motorului pentru a-i spori semnificativ puterea, proces realizabil printr-un ABT Engine Control.

Astfel, doar printr-un chip tuning al unităţii electronice de control a motorului se poate creşte puterea de la 571 (6.000 rpm) la 700 de cai (între 6.250-6.380 rpm), în timp ce cuplul maxim (disponibil din uzină între 2.000-4.500 rpm) creşte cu 80 Nm, până la 880 Nm (2.750-4.500 rpm).

Se modifică drept urmare şi caracteristicile dinamice: timpul necesar de acceleraţie de pe loc şi până la 100 km/h scade cu 0.4 secunde, până la 3.4 secunde, în timp ce limitatorul de viteză maximă se mută la 270 km/h.

Dar aici există un apropo – mărirea vitezei maxime este valabilă doar dacă maşina are mecanisme de frânare carbo-ceramice. Iar puterea maximă de 700 CP şi 880 Nm poate fi atinsă fără probleme doar dacă în rezervor există benzină cu cifră octanică nu mai mică de 98.

Printre alte produse puse la dispoziţie pentru noul S8 se numără: un mic spoiler din fibră de carbon pe marginea capacului portbagajului; jante ABT FR de 20 sau 21 inci (cum sunt cele din imagini), ori GR de 20 inci şi cu două variante de finisare; un buton ABT cu iluminare pentru pornirea-oprirea motorului; un levier al cutiei de viteze decorat cu o inserţie din fibră de carbon; etc.

Cât costă toate produsele oferite nu se anunţă public.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise