(foto/update) Atenţie! Un ciclon aduce în Moldova în câteva ore ploaie îngheţată

(update 23:20) Iată în sfârșit și un Cod Galben de la SHS. Cel mai probabil s-a așteptat ca intemperia să înceapă sigur să se desfășoare pe teritoriul țării, după care s-a emis alerta, însă oricum cu întârziere! De greșeli elementare în text nu mai vorbim…


(update)

Ситуация на 22:00: над южной Румынией и практически всей Болгарией развились два атмосферных фронта, которые в ближайшее…

Posted by Vremea în Republica Moldova on Wednesday, 9 December 2020

(știre inițială 21:20) Dacă tot a tăcut în aceste zile şi ultime ore Serviciul Hidrometeorologic de Stat prin faptul că nu a anunţat nicio avertizare, am decis să nu-l mai aşteptăm şi să vă aducem la cunoştinţă, pentru a fi pregătiţi şi informaţi, anunţul paginii Vremea în Republica Moldova, un proiect care doreşte să se dezvolte independent şi care operează cu prognoze meteo mai complexe şi pe alocuri mai exacte decât SHS, dar şi cel mai important, mult mai devreme când vine vorba despre vreme deosebit de rea.

Potrivit informaţiilor, în următoarele ore şi până mâine spre seară, cu o posibilă continuare în prima jumătate a zilei de 11 decembrie, pe o mare parte a teritoriului ţării, preponderent în raioanele de nord şi centru, se va desfăşura ciclonul mediteranean YVONNE.

⚠️⚠️⚠️ В связи с приближением непогоды, мы рекомендуем вам завтра не покидать свои дома без лишней необходимости;…

Posted by Vremea în Republica Moldova on Wednesday, 9 December 2020

YVONNE – имя циклона, приближающегося к Молдове

Posted by Vremea în Republica Moldova on Wednesday, 9 December 2020

⚠️⚠️⚠️ 10 декабря в связи с выходом Средиземноморского циклона ожидается ухудшение погодных условий. На данном этапе мы…

Posted by Vremea în Republica Moldova on Tuesday, 8 December 2020

ОБНОВЛЕНИЕ: Сохраняется приближение циклона. Устойчивый ветер 17-18 метров в секунду, порывы до 23. Сильные дожди…

Posted by Vremea în Republica Moldova on Wednesday, 9 December 2020

Conform datelor meteo, în următoarele ore va ploua cu gheaţă, intemperie care s-a resimţit deja în România şi încă mai continuă la această oră în unele regiuni. Asta înseamnă că toate suprafeţele de la sol vor fi acoperite cu gheaţă şi din cauza temperaturilor mai aproape de zero grade Celsius aceasta nu se va putea topi uşor.

În context, se vor putea sesiza fenomene precum chiciură, depuneri generoase de polei sau aşa-zisa gheaţă neagră.

Последствия ледяного дождя в Румынии. В ночь на 9-е декабря.

Posted by Vremea în Republica Moldova on Wednesday, 9 December 2020

Recomandarea specialiștilor este, în particular pentru şoferi, să evite să meargă pe sub copacii care vor avea ramurile înghețate, dar şi să-şi lase automobilele sub aceştia pentru că ramurile se pot rupe din cauza greutăţii.

Iar circulaţia pe drumurile naţionale din raioanele vizate trebuie să fie cu viteză foarte redusă, adaptată şi conform tuturor regulilor învățate. IMPORTANT: prezența unor anvelope necompatibile poate fi periculoasă pentru sănătate şi viaţă!

SHS prognozează că mâine pe întreg teritoriul ţării vor cădea precipitaţii mixte sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, însă fără să emită deocamdată vreo avertizare Cod Galben sau Portocaliu.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-ploaie-inghetata-a-cazut-in-vladivostok-sute-de-masini-din-oras-au-devenit-temporar-inaccesibile/

Cmentariile sunt închise