(foto) Designul exterior al noilor Toyota bZ5 şi Crown nu mai este un secret. Ultimul s-a schimbat la faţă radical

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BYD și Toyota au brevetat aspectul sedanului electric bZ5 în China. Acesta va fi primul model al întreprinderii comune formate de producătorul chinez și japonez, dar va fi vândut sub ambele mărci, cu diferențe cosmetice minore!

Amintim că întreprinderea comună BYD Toyota EV Technology (BTET) a fost fondată în 2020, iar proprietatea este deţinută în mod egal 50:50. După cum sugerează și denumirea, profilul întreprinderii reprezintă mașinile electrice și componentele pentru acestea.

În 2021, marca japoneză a arătat împreună cu Lexus 20 de prototipuri. Unul dintre ele a fost conceptul bZ SDN, cel pe baza căruia se concepe bZ5. Rezultatul va fi un sedan cu patru uși care măsoară 4.725 x 1.835 x 1.475 x 2.880 mm. Greutatea totală îi este de 2.215 kg, iar viteza maximă îi va fi limitată la doar 150 km/h.

Pe imaginile brevetate, noutatea viitoare arată aproape exact ca prototipul său. Cu toate acestea, absența mânerelor pe uşi, a oglinzilor retrovizoare și a altor elemente sugerează că nu ar fi versiunea finală a designului modelului de producţie.

În spaţiul virtual public au apărut şi imagini cu designul exterior brevetat al noii generaţii Toyota Crown, a 16-a la număr! Premiera sa este programată pentru ziua de 15 iulie.

Conform acestor materiale, informația publicată mai devreme de presa auto niponă se confirmă. Noul Crown devine un cross sedan cu un design schimbat radical. Mașina combină o caroserie fastback cu un hayon cu lunetă cel mai probabil integrată și o poziție de ședere înaltă, un profil musculos şi arcuri ale roţilor cu bosaje din plastic negru.

Cel de-al 16-lea Crown, codificat din fabrică S235, se bazează pe platforma TNGA-L, care este folosită și pentru generația actuală Crown S220. Astfel, este de așteptat ca noul Crown să fie echipat cu un sistem hibrid, compus dintr-un motor turbo pe benzină de 2.4 litri și unul electric.

Conform informațiilor preliminare, lungimea totală, lățimea și înălțimea maşinii constituie 4.930, 1.840 și, respectiv, 1.540 mm, iar ampatamentul îi este de 2.850 mm.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/