(foto) Imagini şi informaţii oficiale despre noul Hyundai IONIQ 6 au ajuns pe internet înainte de premieră

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premiera noului Hyundai IONIQ 6, model făcut pe baza conceptului electric Prophecy EV arătat în martie 2020, este setată pentru 29 iunie. Dar cineva fie din greşeală, fie intenționat, a “vărsat” informații esențiale despre maşină, dar şi o porţie generoasă de fotografii oficiale înainte de eveniment.

Hyundai IONIQ 6, care va fi pus în vânzare în SUA în prima jumătate a anului 2023, marchează încă un pas într-un marș necruțător care va face ca Hyundai să cheltuiască 16 miliarde de dolari pentru lansarea a peste 30 de modele electrice până în 2030, deoarece vizează vânzări de trei milioane de electromobile pe an.

Compania va investi, de asemenea, 5.54 miliarde de dolari pentru prima sa fabrică de vehicule electrice dedicate, care va fi construită lângă Savannah, statul american Georgia. Fabrica va fi proiectată să producă până la șase modele electrice pentru piața din SUA până în 2028, inclusiv modelul IONIQ 7 ce vine în 2024 şi un pickup KIA ce va fi pus în vânzare în prima jumătate a lui 2026.

Dar mai întâi, faceți cunoștință cu IONIQ 6.

Ce aflăm la moment:

  • Unul dintre numele originale luate în considerare pentru IONIQ 6 a fost Streamliner.
  • Fiecare suprafață i-a fost șlefuită în tunelul de vânt pentru a ajuta la furnizarea unui coeficient de rezistență revendicat de 0.21 Cd, ceea ce îl face la fel de alunecos în întâmpinarea aerului ca o Tesla Model 3.
  • Măsoară 4.86 ​​metri în lungime, 1.88 metri în lățime și 1.5 metri în înălțime, ceea ce îi permite să fie comparat – cel puțin prin măsurători externe – cu Mercedes-Benz EQE, Tesla Model S, Porsche Taycan și Audi e-Tron GT, toate acestea fiind ușor superioare ca mărime și, așa cum era de așteptat, chiar mai superioare prin preţuri.
  • Planul inițial a fost ca IONIQ 6 să împartă ampatamentul lui EV6 (2.900 mm), spune șeful Hyundai Styling Group, Simon Loasby, dar designerii s-au luptat din greu pentru centimetri în plus pentru a îmbunătăți proporțiile mașinii – 2.950 mm.
  • Designul exterior a fost anticipat de conceptul său şi continuă limbajul de design cu folosirea pixelilor în blocurile optice (în jur de 730 astfel de elemente pot fi găsite pe maşină). Elementul superior al părții posterioare, care reflectă vag forma unui ducktail al unui Porsche 911 de epocă, are integrată o bandă LED cu astfel de pixeli. Modul în care aripile din spate curg spre interior, către suprafața superioară a capacului portbagajului, amintește de formele găsite pe vechile modele 911 sau BMW Seria 6.
  • Interiorul spațios și bine echipat are o ambianță premium care îl face pe cel al unui VW ID.4 să arate ieftin și toate cabinele modelelor Tesla să pară spartane. Iluminarea ambientală variabilă este standard, dar lumina este respinsă de suprafețele panourilor ușii, astfel încât să nu vezi sursele de lumină. Nu există nicio emblemă Hyundai pe volan, doar patru pixeli care își schimbă culoarea: alb când este folosită activarea vocală și verde pentru a arăta că mașina se încarcă.
  • Panoul de instrumente digital este un afișaj de 12.0 inchi, cu un al doilea ecran tactil de 12.0 inchi pentru sistemul de infotainment deasupra consolei centrale. Deoarece în SUA modelul va avea oglinzi retrovizoare normale, mai degrabă decât camerele disponibile pe alte piețe, nu vor exista monitoare dedicate pe marginile planşei de bord.
  • Vor fi disponibile două variante de trim interior, ambele folosind o varietate de materiale durabile, inclusiv țesături din materiale plastice reciclate, covoraşe din plasă de pescuit reciclată și piele vopsită/tratată cu ulei de in.
  • Un total de 12 culori vor fi valabile pentru caroserie, inclusiv finisaje aurii și verzi mate care folosesc pigmenți de cărbune de bambus. În funcție de specificații, va fi echipat fie cu jante de 18 inchi și anvelope 225/55, fie cu unele de 20 inchi şi anvelope 245/40.
  • Detalii exacte despre unităţile de propulsie nu au fost publicate, dar se poate presupune că le va folosi pe cele introduse pe IONIQ 5. Autonomia s-ar putea ridica până la 550 km.

Surse spun că modelul va avea un preţ de start mai mic decât al unei Tesla Model 3, ceea ce sugerează un preț de pornire de mai puțin de 48.000 de dolari pentru modelul entry-level cu tracțiune spate.

Apropo, interesant este să aflăm că premiera sa şi startul producţiei a fost amânată cu aproximativ trei luni (programate iniţial pentru lunile martie/aprilie) şi asta deoarece Hyundai a ales să modifice unele momente de la exterior şi interior, care nu au fost pe gustul președintelui Chung Eui-sun.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise