(foto) În perimetrul Pieţei Centrale din Chişinău a demarat amenajarea mai multor locuri de parcare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Au demarat lucrările de amenajare a terenului cu 18 locuri publice de parcare pe str. Armenească, în adiacentul Pieței Centrale.

Acţiunile fac parte din prima etapă a planului de modernizare a întreprinderii municipale, ţinând cont de problema stringentă a parcărilor în adiacentul Pieţei Centrale.

Lucrările includ crearea locurilor de parcare şi pentru persoanele cu necesităţi speciale, dar şi instalarea mobilierului urban.

 

Amintim că din zona respectivă, intrarea centrală în piaţă din str. Armenească – str. Mitropolit Varlaam, au fost evacuate mai multe gherete.

Ca parte componentă a procesului de modernizare a Î.M. ,,Piața Centrală” se mai propune amenajarea pe viitor de locuri de parcare la sol pe trei străzi adiacente Pieței Centrale: str. Armenească, str. Mitropolit Varlaam, str. Tighina. Suprafața teritoriului străzilor vizate permite amplasarea a circa 100 de locuri de parcare.

Totodată, dacă va fi votat în CMC proiectul de decizie cu privire la amenajarea unei parcări multietajate cu până la 400 de locuri în Piața Centrală, cu organizarea comerţului la parter, vor fi demarate lucrările de proiectare conform schiței de proiect aprobate.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise