(foto) Într-o parcare din Coreea de Sud a fost surprins viitorul SUV de top al KIA

În anul 2016, conceptul KIA Telluride și-a făcut debutul la Salonul Auto Internațional de la Detroit (NAIAS), prezentând un nou SUV cu șapte/opt locuri pregătit de brandul sud-coreean. După doi ani de producţie şi teste, se pare că un model de serie este gata şi a fost surprins dezgolit într-o parcare din Coreea de Sud.

Maşina pe care o vom vedea scoasă la vânzare nu se deosebeşte prea mult de conceptul său în ceea ce privește stilul, fiind făcute doar nişte ajustări vizibile. Dimensiunea generală a vehiculului rămâne la fel de impunătoare ca și previzualizarea sa, însă partea frontală va dispune de blocuri optice mai subţiri cu o formă verticală, în detrimentul unora pătrate pe care le avea prototipul.

Grila specifică “nasului de tigru” rămâne aici, dar este mai lată şi mai îngustă, având de asemenea o textură cu prize de aer mai mari. Pe lateral vedem nişte portiere normale, cele posterioare deschizându-se pe concept contra direcţiei de mişcare.

Diferite sunt şi stopurile, care au stau şi ele vertical, făcând referire la înălţimea SUV-ului. Designul corpurilor a fost modificat, sunt mai largi şi puţin mai scurte în lungime. Bara de protecţie include un difuzor şi un spaţiu pentru ieşirea celor două terminaţii ale eşapamentului.

Interiorul rămâne un mister, la fel ca și platforma (pe baza noului Quoris?) și sistemul de propulsie care vor fi folosite pentru Telluride. Pe concept, a fost utilizată o configurație plug-in hybrid cu un motor GDI V6 de 3.5 litri, de 270 CP, cuplată cu un motor electric de 130 CP.

Telluride va fi singurul SUV cu șapte locuri oferit de un constructor auto coreean, deoarece are de asemenea un văr apropiat, făcut de Hyundai şi care se va numi cel mai probabil Palisade. Ambele vehicule ar trebui să aibă acelaşi substrat tehnic, dar vor veni cu un stil diferit în funcție de filosofiile fiecărei mărci.

Viitorul KIA Telluride și Hyundai Palisade vor lupta pentru atenția clienților din Statele Unite, care au o înclinație pentru vehiculele de acest tip. Printre concurenţi se vor număra: Subaru AscentVolkswagen Atlas, Honda Pilot şi alte modele

https://www.youtube.com/watch?v=761La1tZDaw

Cmentariile sunt închise