(foto) Jaguar XE a fost actualizat pentru gama anului 2021. Ce este nou

Actuala generaţie Jaguar XE a suferit un facelift în februarie 2019, însă iată că producătorul britanic mai are ceva ce să-i adauge, pregătindu-l astfel pentru gama anului 2021 cu un set de opţiuni şi dotări noi, inclusiv sub capotă. Să le analizăm pe toate în cele ce urmează.

De notat că tot astăzi Jaguar a anunţat facelift-ul pentru fratele mai mare XF!

Noutăţile cheie:

  • Pentru prima dată pe Jaguar XE, noua generație de motor diesel Ingenium de 2.0 litri şi cu patru cilindri, este disponibilă cu cea mai recentă tehnologie Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) pentru o eficiență sporită.
  • Toate modelele XE sunt disponibile cu pachetul exterior îmbunătățit Black Exterior Pack, care oferă un aspect mai ascuns cu elemente personalizate finisate în negru lucios. Pentru gama anului 2021 nouă este opţiunea ca emblemele de pe caroserie să fie la fel negre.
    • Clienții pot alege pentru XE unul din pachetele de specificații S, SE și HSE, toate fiind disponibile în specificația R-Dynamic.
  • În interior, sistemul de infotainment cu dual-sim Pivi Pro îşi face apariţia şi asigură că XE este întotdeauna conectat. Noua interfață intuitivă facilitează vizualizarea informațiilor de către conducătorii auto și efectuarea funcțiilor utilizate frecvent în mișcare.
    • XE este echipat cu cel mai recent sistem de infotainment Pivi Pro de la Jaguar, accesat prin intermediul ecranului tactil central integrat perfect de 10 inci, în timp ce ecranul tactil inferior de 5.5 inchi, alimentat și de noua tehnologie Pivi, combină două controlere rotative LED multifuncționale pentru funcționarea intuitivă a funcțiilor cheie ale vehiculului.
    • Pentru a ajuta șoferii să acceseze rapid informații vitale, Jaguar XE mai dispune de un afișaj HD interactiv de 12.3 inci în spatele volanului, cu grafică îmbunătățită și un aspect configurabil, care poate afișa navigaţia pe ecran complet cu instrucțiuni pas cu pas, cadrane digitale, media, lista de contacte sau detalii de infotainment. Lucrând împreună cu cel mai recent Head-up Display, oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie cu cea mai mică distragere a atenției.
    • Noul sistem de infotainment Pivi Pro suportă standard Apple CarPlay, Android Auto şi Baidu CarLife, în dependenţă de piaţă, conexiune a două telefoane simultan prin Bluetooth, dar şi update-uri SOTA (Software-Over-The-Air).
    • Pivi Pro este o dotare standard pentru modelele în echipare SE și HSE. Standard pe modelul în echipare S este sistemul Pivi care suportă funcționalitatea de navigaţie prin intermediul smartphone-ului șoferului folosind Apple Carplay. Sistemul Pivi are, de asemenea, suport standard pentru Android Auto.
  • Modificările detaliate ale interiorului se concentrează pe câteva suplimente premium, inclusiv un design actualizat al scaunelor, în timp ce noul design al volanului cu jantă divizată, cu padele metalice de schimbare a treptelor în spatele său, oferă un aspect și o senzație mai captivantă.
    • Interiorul luxos păstrează materiale soft-touch și autentice. Totul, de la partea de top a panoului de instrumente și a consolei până la cotiera uşilor și a părţii inferioare a cabinei, sunt înfășurate în materiale tactile pentru un confort îmbunătățit.
    • Noul design al volanului cu jantă divizată subliniază în continuare atenția la detalii din cabină. Detaliile includ o emblemă Jaguar Leaper în relief pe tetiere și un nou design de tapiţerie este disponibil pentru scaune.
  • Pentru o comoditate sporită, brelocul portabil Activity Key de a doua generație poate fi utilizat pentru blocarea, deblocarea și pornirea vehiculului fără a fi nevoie ca cheia convențională să fie prezentă în vehicul. Dispozitivul reîncărcabil încorporează un ceas și are o durată de viață a bateriei de până la șapte zile între încărcări.
  • Încărcătorul integrat wireless de 15W pentru telefoanele compatibile dispune acum de tehnologia de rapel a semnalului (dependentă de piață).  Sistemul utilizează o antenă externă pentru a îmbunătăți semnalul smartphone-ului atunci când este utilizat în interiorul mașinii.
  • Noul mod Guardian (numai în Marea Britanie) utilizează, de asemenea, un cronometru pentru a oferi un plus de securitate și liniște sufletească atunci când utilizați aplicația Secure. Acesta permite clienților să identifice momentele în care vehiculul va fi inactiv, de exemplu pe timp de noapte, și să primească alerte pe smartphone-ul lor dacă este utilizat în timpul acestei ferestre, oferind avertizare imediată cu privire la orice mișcări neautorizate.
  • Sistemul Enhanced Cabin Air Ionisation îmbunătățește calitatea aerului interior prin tehnologia Nanoe, care elimină alergenii și mirosurile neplăcute. Sistemul dispune acum și de filtrare PM2.5, care captează particule ultra-fine – inclusiv particule PM2.5 – pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea ocupanților. Sistemul se poate activa prin simpla apăsare a butonului “Purify”.

Ca şi în cazul lui Jaguar XF, sub capota lui Jaguar XE se va găsi un motor pe benzină în două versiuni de putere sau un motor diesel, parte a unui sistem mild hybrid. Toate vin în combinaţie cu o cutie de viteze automată în opt trepte (cu padele în spatele volanului), dar şi în combinaţie cu tracţiune spate sau integrală, după disponibilitate. Caracteristicile în detalii, dar şi cele dinamice, vezi în documentul cu specificaţii ataşat.

  • Turbo diesel MHEV cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cu 204 CP/430 Nm. Poate fi combinat cu RWD sau AWD.
  • Benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cu 250 CP/356 Nm. Poate fi combinat cu RWD sau AWD.
  • Benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, cu 300 CP/400 Nm. Poate fi combinat doar cu AWD.

Specificaţii tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/