(foto) Legende Turbo 3 – restomod Renault cu motor cu trei cilindri şi 400 CP

Un startup francez numit Legende Automobiles a decis să facă un restomod pe baza legendarului model Renault 5 Turbo (cunoscut și drept R5). Amintim totodată că însuși Renault pregătește un succesor pentru această compactă, însă spre deosebire de proiectul descris în articol va fi un hatchback electric.

Legende Automobiles a fost fondată de către designerul Alan Derosier, care anterior a muncit la Renault și a fost angajat de fiul lui Uwe Gemballa pentru a desena noul MARSIEN. Modelul 5 a fost ales pentru că era un automobil favorit din copilăria sa.

Amintim că Renault 5 Turbo nu era doar o versiune a standardului Renault 5, ci o mașină practic complet diferită, creată pentru a se putea omologa una de raliuri. Hot-hatch-ul a fost dotat cu un motor montat central, tracțiune spate și suspensie independentă, toate lucrările fiind făcute de Alpine.

Sub capotă a primit un benzinar turbo de 1.4 litri (160 CP/221 Nm), cu sistem de injecție a combustibilului și turbocompresor marca Garrett. Din 1981 și până în 1985 au fost asamblate doar aproximativ 5.000 de unități (Turbo și Turbo 2).

Alan Derosier a decis să continue această serie și noul restomod este numit Legende Turbo 3. Pentru aceasta și-a înregistrat firma în Los Angeles, acolo unde se află și partenerul proiectului, atelierul de tuning SoCal Frenchiez, și unde se va muta din Franța compania BloodMotorsport, cea care va răspunde de toate chestiunile de ordin tehnic.

Noul Legende Turbo 3 va fi construit la comandă, fiind luat la bază modele obișnuite Renault 5, lansate în peste 5.6 milioane de exemplare, asta pentru a nu strica originalitatea seriei Turbo.

Caroseria standard va fi refăcută integral și extinsă pe lățime pentru a corespunde formelor mașinii din anii 80. Toate panourile exterioare ale caroseriei sau aproape toate vor fi realizate din fibră de carbon, iar noile corpuri de iluminat pe bază de LED-uri.

Un motor turbo cu doar trei cilindri, care va genera 400 CP, va fi montat la fel central și va pune în mișcare roțile posterioare. Originea acestuia și mai multe detalii nu se cunosc la moment. Cutia de viteze va fi una secvențială, inclusiv cu padele în spatele volanului.

Șasiul va beneficia de o suspensie în stilul modelului de curse Renault 5 Maxi Turbo, cu brațe duble pe toate colțurile. Roțile vor avea jante de 16 inci pe față și de 17 inci pe spate.

Interiorul va fi realizat în stilul vechiului Renault 5, însă de fapt este unul complet original. În spatele volanului se poate vedea un panou de bord digital, există climatizare pe două zone, scaune sport cu centuri de siguranță cu prinderi în patru puncte, dar și o cușcă de siguranță, printre altele.

Noul Legende Turbo 3 va acces legal pe drumurile publice. Mai multe detalii urmează a fi dezvăluite pentru că nu s-a anunțat niciun preț, niciun tiraj și nici data apariției primului exemplar fizic.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/