(foto) Mașini cu probleme continuă să fie depistate la frontiera moldo-română

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mașini cu probleme continuă să fie depistate la frontiera moldo-română. Aseară târziu, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a trece frontiera un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 26 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în RM. Verificările suplimentare au scos la iveală ”probleme tradiționale”.

S-a constatat că mașina figurează în bazele de date ca fiind bun căutat, semnalare introdusă de autoritățile din Franța. Cu privire la aspectele constatate, șoferul a declarat că a cumpărat mașina din Republica Moldova și nu știa că este furată sau implicată în vreun litigiu.

Se fac cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul evaluat la 11.200 de euro a fost indisponibilizat.

Mașini cu probleme continuă să fie depistate la frontiera moldo-română. Multe sunt bunuri căutate pentru confiscare.

Mai devreme

În noaptea zilei de 27 august, în vama Albiţa s-a apropiat un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 48 de ani, la volanul unui Mercedes cu număr de înmatriculare specific Franței. Intenționa să părăsească România.

Verificările au scos la iveală că mașina a fost radiată din circulaţie. În prezent nu figurează a fi înmatriculat de către autoritățile din Franța sau ale unui alt stat.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Mașini cu probleme continuă să fie depistate la frontiera moldo-română. Multe sunt bunuri căutate pentru confiscare.

Tot în vama Albița, la fel pentru a ieși din ţară, s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie, în vârstă de 47 de ani, care conducea un Hyundai Santa Fe înmatriculat în Marea Britanie. Mașina figura drept bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Marea Britanie. 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul din Marea Britanie, în leasing, iar din cauza unor probleme financiare, nu a reușit să achite integral prețul autoturismului.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, mașina evaluată la 19.000 de euro fiind reținută.

Și încă o situație de la Albița. A venit în PTF un bărbat cu cetățenie italiană și Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani. Conducea un break Mercedes înmatriculat în Italia. Mașina era în căutare în vederea confiscării, semnalare introdusă de autoritățile din Italia. 

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autovehiculul din Italia, contra sumei de 18.000 de euro. Iar despre faptul că ar fi furat sau implicat în vreun litigiu nu știe nimic. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt. Evaluat în realitate la 44.700 de euro, Mercedes-ul a fost evident reținut.

Alte cazuri de la frontiera țării: (foto) Alerte la frontieră în privința a cinci mașini, patru dintre care ieșeau din România

Cmentariile sunt închise