(foto) Mazda2 facelift se prezintă în Japonia şi Europa. Niponii o pot comanda şi cu tracţiune integrală

Actuala generaţie Mazda2 există deja pe piaţă de cinci ani de zile. Modelul numit Mazda Demio în patrie, a început să fie oferit local din septembrie 2014 și puţin mai târziu i-a apărut un frate în caroserie sedan. După doar doi ani, în 2016, compacta a fost împrospătată cu debutul pe ea a sistemului G-Vectoring Control, pe lângă un exterior şi interior revizuit.

Mai nou însă, iarăși din septembrie, niponii vor vinde o nouă Mazda2 facelift şi nu va mai avea denumirea veche, ci se va adapta celei globale.

Ce include acum “reţeta”? În primul rând o grilă de radiator crescută în dimensiuni, cu elemente 3D şi care se aseamănă cu cea de pe modelele superioare, gen Mazda6. Mai masivă a devenit inserţia cromată care înconjoară grila pe partea inferioară şi pleacă cu marginile sub faruri, iar prin colţurile ambelor bare de protecţie au fost instalate nişte inserţii cromate.

Însuşi blocurile optice sunt complet noi, iar contra cost pot fi adaptive, ceea ce înseamnă că includ câte 20 de LED-uri individual controlate în fiecare corp. Stopurile şi-au păstrat forma, însă desenul interior este diferit. Un nou model de jante din aliaj de 16 inci sunt disponibile cu un finisaj lucios.

În habitaclu nu există schimbări vizibile la prima vedere, deși compania menţionează despre instalarea unor scaune faţă complet noi, o izolare fonică îmbunătățită și materiale pentru finisare mai bune. De asemenea, în conformitate cu moda şi în sfârşit, sistemul multimedia Mazda Connect suportă acum interfeţele Apple CarPlay și Android Auto.

Tot la capitolul interior trebuie menţionat un scaun pentru şofer ajustabil electric în şase poziţii şi cu memorie, dar şi o oglindă retrovizoare interioară care poate deveni opacă automat pentru a nu orbi.

Despre alte schimbări se anunţă sub capotă şi caroserie. Hatchback-ul a beneficiat de o nouă suspensie calibrată pentru a spori confortul, iar sistemul de recuperare a energiei i-Eloop este acum disponibil nu numai cu dieselul SKYACTIV-D de 1.5 litri (105 CP), dar şi cu benzinarul SKYACTIV-G cu 110 CP. Cutiile de viteze sunt încă cu șase trepte, mecanice sau automate, însă cel mai interesant este că în combinaţie cu ultima se poate oferi şi un sistem de tracţiune integrală!

Sistemul G-Vectoring Control a fost actualizat la versiunea Plus, cruise controlul adaptiv pe maşinile cu două pedale va funcţiona acum cu funcţia de reluare automată a mişcării după o oprire completă, iar printre alte noutăţi se numără un asistent de menţinere în bandă.

Paralel, şi subdiviziunea europeană Mazda anunţă despre acest facelift. Toate cele menţionate pentru modelul în specificaţie japoneză le va avea şi cel din zona noastră, însă suplimentar va mai oferi opţiunea unui volan încălzit, un complex i-Activsense actualizat cu sisteme precum asistentul de menţinere în bandă, asistentul pentru recunoașterea indicatoarelor rutiere și unul de monitorizare video la 360 de grade.

În Europa, Mazda2 facelift va fi disponibilă la alegere cu trei motoare, toate pe benzină Skyactiv-G de 1.5 litri, care vor livra puterea pe puntea din față: cu 75 și 90 CP în combinație cu o cutie de viteze manuală și sistem Mazda M Hybrid(!), sau 90 CP și cutie automată cu șase trepte.

Pe piaţa europeană startul vânzărilor va demara de la începutul lui 2020.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/