(foto/update) Noile numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice din Moldova au stârnit întrebări

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) La lumina zilei și în bătaia directă a soarelui, verdele folosit pentru noile numere totuși se deosebește de negru.


Astăzi e 7 iunie, ziua din care ASP a început să ofere plăcuțe de înmatriculare cu numere verzi pentru mașini electrice cu baterie sau cele care folosesc pilă de combustie cu hidrogen.

Doar că, de la momentul anunțului făcut la sfârșit de mai și până în prezent, nimeni nu știa cum vor arăta și nici nu s-a prezentat vreo mostră.

Acum însă, cu ocazia primelor înmatriculări, avem ocazia să vedem că verdele folosit nu e cel așteptat de unii.

ASP a comunicat doar despre noua culoare, nu însă și despre nuanță. Verdele aplicat pe litere și cifre s-a dovedit a fi unul de nuanță închisă. Deși s-ar fi dorit o nuanță deschisă care să facă numerele de înmatriculare mai vizibile în trafic.

Astfel, chiar și de la mică distanță nu se poate spune cu exactitate ce fel de culoare au literele/cifrele. Priviți exemplul fotografiei de mai sus cu mașina pe locul de parcare.

Un verde închis similar a fost prezentat și pe mostra din România la momentul anunțului în 2022. În realitate însă, plăcuțele pe mașini sunt cu un verde mai deschis. Asemenea este și în Ucraina. Pentru comparație, în Ungaria sau Polonia plăcile pentru electromobile au un fundal verzui în loc de alb.

Amintim că din 7 iunie 2024 la înmatricularea primară a electromobilelor se oferă fără alternativă noile plăcuțe alb-verzi! Pentru cele înmatriculate până pe 7 iunie 2024, preschimbarea nu este obligatorie, fiind benevolă și doar la cerere! Nu există diferență de preț dintre un set de numere alb-negru și unul alb-verde.

Cmentariile sunt închise