(foto) Noul McLaren 720S Spider a primit pachetul opţional şi limitat N-Largo de la NOVITEC

Noul NOVITEC McLaren 720S N-LARGO arătat la începutul lunii decembrie din 2018 este deja sold out! Astăzi însă, atelierul german introduce acest pachet opţional şi pentru versiunea decapotabilă a supercarului britanic, pe care a prelucrat-o deja binişor.

NOVITEC a colaborat din nou cu designerul german Vittorio Strosek în dezvoltarea un kit de conversie a caroseriei, care, datorită folosirii fibrei de carbon forjate este deosebit de ușor. Vehiculul finisat fascinează prin designul său sofisticat, optimizat în tunelul eolian.

Mai mult, lățimea crescută cu șase centimetri în față și cu treisprezece centimetri pe puntea din spate oferă mașinii sport un aspect și mai spectaculos din orice unghi.

Aripile frontale și componentele laterale din versiunea widebody au fost concepute pentru a înlocui părţile componente din uzină în întregime. Arcurile mai mari ale roţilor oferă destul spațiu pentru instalarea unor ansambluri cu jante forjate MC2, special dezvoltate pentru pachetul NOVITEC N-LARGO de către partenerul Vossen.

Datorită utilizării tehnologiei de fabricație de ultimă generație, aceste jante oferă o combinație excepțională de construcție ușoară și rezistență. Acestea vin într-o mulțime de variante de culori diferite și, în plus, sunt disponibile opțional cu o suprafață periată sau lustruită.

Versiunea widebody N-LARGO a lui 720S Spider permite încadrarea de roţi de dimensiuni 12Jx21 pe puntea din spate, jantele având un centru extrem de concav cu şapte spiţe gemene într-o formă delicată. Acestea poartă anvelope de înaltă performanță Pirelli P ZERO de dimensiunea 325/25 ZR 21.

Jantele forjate MC2 de pe puntea din faţă sunt cu un inci mai mici și au, de asemenea, o parte centrală concavă. Acestea pun mai mult accent pe forma maşinii cu două locuri şi sunt acoperite cu anvelope de mărimi 245/30 ZR 20.

În concordanță cu nişte inserţii speciale pe pragurile laterale, aripile mai largi de pe ambele punţi ale maşinii îi conferă o formă de clepsidră palpitantă. Componentele laterale N-LARGO creează o tranziție perfectă între aripi și direcționează fluxul de aer către discurile de frână spate și etriere prin prizele de aer integrate. Iar cele nou dezvoltate din zona portierelor alimentează cu aer răcoritor, în mod eficient, compartimentul motorului.

Cu toate acestea, creatorii noului kit exterior nu s-au concentrat doar pe un aspect extravagant, ci și pe optimizarea dinamicii de conducere prin modificări eficiente ale aerodinamicii. Un pachet de design complet face fața mașinii sport britanice și mai atrăgătoare: bara de protecție frontală este înlocuită în totalitate, iar părțile sale laterale se combină perfect cu noile aripi.

NOVITEC a dezvoltat şi un splitter frontal extrem de proeminent pentru a se potrivi cu noua față, ceea ce îmbunătățește în continuare stabilitatea de manipulare la viteze mari. Folosirea carbonului forjat a permis experţilor atelierului să obțină un aspect extrem de excepțional, care continuă pe toate elementele cu fibră de carbon expusă la vedere.

Acestea includ, printre altele, capacul portbagajului (capotă de fapt) reproiectat cu inserție de carbon forjat, corpurile pentru oglinzile laterale retrovizoare, benzi inferioare ataşate de praguri, extensia pentru eleronul activ retractabil și prizele de aer din partea din spate a maşinii.

În plus, componentele speciale suplimentare care pot fi adăugate în dreapta şi stânga automobilului adaptează aripile noi şi largi la bara de protecție posterioară. În plus, NOVITEC oferă și o variantă din carbon forjat a întregului difuzor de aer. Toate acestea, împreună cu noile arcuri sportive ale suspensiei, care scad înălţimea maşinii cu aproximativ 35 de mm, evidențiază și mai mult aspectul palpitant al NOVITEC N-LARGO.

Atracția specială a automobilului sport rafinat cu motor poziţionat central se află nu numai în aspectul său unic, ci și în performanțele sale superioare: unitatea V8 twin-turbo de 4.0 litri oferă un punct de plecare excelent pentru reglarea profesională NOVITEC. Gama de produse pentru 720S Spider cuprinde trei nivele de mărire a puterii, toate bazându-se pe unitatea auxiliară plug-and-play NOVITEC N-TRONIC. Acest modul este adaptat la comenzile electronice ale motorului vehiculului și furnizează motorului setări noi şi optimizate pentru injecție și aprindere, în timp ce crește moderat limita de presiune a supra alimentării.

Cel mai puternic nivel de performanță cuprinde, include de asemenea, un sistem de evacuare performant NOVITEC RACE, care permite motorului să respire mai liber și să optimizeze și mai mult puterea. În total puterea supercarului poate creşte cu 86 CP şi cu 108 Nm de cuplu respectiv. Drept urmare, motorul twin-turbo ajunge să genereze 806 CP la 6.700 rpm şi 878 Nm.

Puterea și construcția ușoară sunt cele care conferă modelului NOVITEC N-Largo performanțe de neegalat pe drum: doar 2.7 secunde sunt necesare pentru a accelera de pe loc şi până la o viteză de 100 km/h. Bariera de 200 km/h este atinsă în 7.5 secunde, pe drumul către o viteză maximă de 346 km/h.

Instalarea unui sistem de evacuare performant de la NOVITEC este o bună recomandate pentru proprietarii oricărui 720S Spider, indiferent dacă aleg să facă chip tuning sau nu. Noul eşapament nu numai că reduce contrapresiunea de evacuare și astfel optimizează furnizarea de energie, ci şi produce un sunet mai puternic şi mai frumos.

Sistemul de evacuare este prevăzut cu două terminaţii din oţel inoxidabil lustruit sau negru mat, cu un diametru de 95 de milimetri fiecare. În interesul scăderii temperaturii în compartimentul motorului, sistemul este complet izolat de acesta. Eșapamentul sport este fabricat din oțel inoxidabil sau opțional din INCONEL, un aliaj mai uşor utilizat şi de monoposturile din Formula 1. În plus, gama NOVITEC pentru McLaren 720S Spider cuprinde catalizatori sport mai ușori și mai eficienți.

NOVITEC oferă, de asemenea, exclusivitate pentru interiorul N-LARGO. În acest scop, compania de tuning folosește piele și Alcantara în orice culoare dorită, din abundenţă, toate fiind finisate cu cea mai mare dragoste de detalii.

În total vor fi puse la dispoziţie doar 15 astfel de kituri de conversie. Preţurile se discută în mod individual cu fiecare client interesat.

Vezi şi:

(video) Novitec a “preparat mai gustos” noul Lamborghini Aventador SVJ

(video) Atelierul Novitec poate face modelul Ferrari 488 Pista mai performant decât 812 Superfast

(video) Novitec prezintă programul de tuning pentru modelul limitat McLaren 600LT

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/