(foto) “Pietoni” mai responsabili. Câteva răţuşte, surprinse cum trec drumul pe strada Albişoara

Animalele mereu demonstrează nu doar că sunt inteligente în unele circumstanțe, dar că mai ştiu să aibă grijă de propria siguranţă. Nu de puţine ori am văzut cum aceiaşi câini se angajează să treacă strada pe trecerea pentru pietoni, în unele cazuri chiar aşteptând culoarea corespunzătoare a semaforului (deşi văd alb-negru) – o regulă care tot de la oameni au învăţat-o, deşi unii dintre aceştia au tendinţa să facă totul pe dos, să se arunce sub roţi.

Încă un exemplu de responsabilitate îl pot arăta şi păsările, în acest caz raţele sălbatice. Când au nevoie să treacă un drum periculos, formează o coloană pentru a putea fi observate mai uşor de aceeaşi şoferi, iar raţa din frunte le dă un semnal celorlalte anume atunci când pot începe deplasarea în siguranţă.

Un astfel de grup de rățuște responsabile a fost surprins de un şofer care se deplasa pe strada Albişoara. Bărbatul le-a observat din timp şi a decis să le cedeze trecerea, oprindu-se la o distanţă sigură de câţiva metri pentru a nu le speria.

Interesant este faptul că păsările au trecut drumul la doar câțiva metri de o trecere pentru pietoni. Să fie o coincidență că au ales să traverseze printr-o zonă unde conducătorii auto de regulă ar trebui să reducă din viteza de deplasare?

Iată priveliştea care mai rar se poate observa pe drumurile din Moldova:

FOTO: facebook.com/olegstefaniuc

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-viral-pe-internet-peste-500000-de-oameni-s-au-uitat-cum-un-caine-respecta-regulile-de-circulatie/

https://autoblog.md/videoclipul-zilei-cel-putin-20-000-de-rate-au-fost-motivul-crearii-unui-ambuteiaj/

Cmentariile sunt închise