(foto) Planurile Daimler Buses pentru anii viitori. Până în 2030 va înceta producția de autobuze urbane non-electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Daimler Buses își propune să ofere în anumite regiuni doar vehicule neutre din punct de vedere a emisiilor de CO2, bazate pe baterii și hidrogen, în fiecare segment până în 2030! Accentul inițial se va concentra pe piețele de bază din Europa și America Latină. 

Mai exact, până în 2030 vor fi oferite clienților doar autobuze urbane electrice noi, iar până în 2039 absolut toate produsele oferite pe piața europeană vor fi electrice.

Respectiv, 2039 este data limită până când va fi abandonată producția de autobuze cu motoare cu combustie şi la nivel global!

După cum aţi citit, este interesant de remarcat că nu este vorba doar despre autobuze pur electrice cu baterii, ci și despre vehicule cu aşa-numit range extender pe bază hidrogen!

Toyota va deveni furnizorul de celule de combustie în acest sens! Va furniza generatoare chimice de 60 kW, cu ajutorul cărora un eCitaro de 12 metri va putea înregistra (inclusiv cu energia din baterii) o autonomie de până la 400 km, iar versiunea articulată de 18 metri – până la 350 km.

Modelul eCitaro Range Extender va apărea din 2023 şi va folosi hidrogen sub formă gazoasă la o presiune de 350 bar.

De asemenea, pentru autobuzele electrice tradiționale, de la sfârşitul lui 2022 este planificată trecerea la baterii litiu-ion de a doua generație. Se afirmă că, având aceeași greutate și dimensiuni, vor avea o capacitate aproape dublă (+50%). Acest lucru ar trebui să ofere o autonomie de până la 280 km cu “un singur plin”.

În ceea ce privește perspectivele mai îndepărtate, după transportul urban, Daimler Buses intenționează să conecteze la curent şi autobuzele interurbane, care vor necesita, respectiv, o autonomie mai mare. În 2025 va apărea primul prototip funcțional al unui astfel de vehicul.

Iar autocare cu tren de rulare cu pile de combustie pe bază de hidrogen, ca sursă principală de energie, vor apărea de la sfârșitul acestui deceniu.

Apropo, ar mai trebuie de notat că modelul eCitaro este unul de succes: peste 600 de unităţi sunt în prezent utilizate zilnic de clienții europeni. În 2021, aproape fiecare al doilea autobuz urban complet electric, nou vândut în Germania, a venit de la Daimler Buses.

Cmentariile sunt închise