(foto) Porsche revoluționează scaunele sportive prin intermediul procesului de imprimare 3D

Porsche revoluționează scaunele sportive. Compania prezintă o alternativă inovatoare la tapițeria convențională a  scaunelor sportive profilate (bucket seats) prin cu studiul conceptual “3D-printed bodyform full-bucket seat”. Aici, secțiunea centrală a scaunului, cu alte cuvinte, pernele scaunului și spătarului, sunt parțial produse de o imprimantă 3D.

Clienții vor putea alege între trei niveluri de fermitate (greu, mediu, moale) pentru stratul de confort în viitor. Prin această nouă tehnologie, producătorul de mașini sport își subliniază încă o dată legăturile strânse cu autosportul: scaunul sportiv personalizat respectă principiile de montare a scaunelor specifice șoferului în sporturile cu motor profesioniste.

“Scaunul este interfața dintre om și vehicul, fiind astfel important pentru o manevrabilitate precisă și sportivă. De aceea, “scoicile” personalizate pentru piloţi au devenit un standard pentru mașinile de curse de multă vreme. Cu “3D-printed bodyform full-bucket seat”, oferim din nou clienților producției de serie posibilitatea de a experimenta tehnologia transmisă de sporturile cu motor. În plus față de o potrivire ergonomică similară cu cea găsită în autosport, acest scaun oferă și un design unic, greutate mai mică, confort îmbunătățit și control pasiv al climatizării”, a explicat Michael Steiner, membru al Comitetului executiv pentru cercetare și dezvoltare la Porsche.

“3D-printed bodyform full-bucket seat” se bazează pe scaunul ușor full-bucket pe care îl are deja Porsche și prezintă o construcție sandwich: un suport de bază realizat din polipropilenă expandată (EPP) este lipit de un strat confortabil şi respirabil format dintr-un amestec de materiale pe bază de poliuretan, realizat cu fabricație aditivă, cu alte cuvinte într-o imprimantă 3D.

Pielea exterioară a scaunului conceptual este realizată din “Racetex” și prezintă un model de perforație specific pentru climate control. Panourile transparente care formează nişte “ferestre” oferă o vedere a componentelor colorate expuse în structura de zăbrele tipărite 3D și conferă scaunului un design inconfundabil.

“3D-printed bodyform full-bucket seat” va fi disponibil de la Porsche Tequipment ca o dotare opţională, menită să înlocuiască doar scaunul şoferului pe modele 911 şi 718, începând cu mai 2020. Gama va fi inițial limitată la 40 de prototipuri de scaune pentru utilizare pe pistele de curse din Europa în combinație cu sistem de centuri de siguranță cu prindere în șase puncte. Feedback-ul clienților va fi încorporat în procesul de dezvoltare.

Ca un pas următor, aceste scaune, omologate pentru a putea fi folosite pe maşinile stradale de serie, vor exista în trei niveluri de fermitate și culori diferite. De producţia şi instalarea acestora în maşini se vor ocupa cei de la Porsche Exclusive Manufaktur, de la mijlocul anului 2021.

Pe termen lung, tehnologia va permite, de asemenea, soluții complet personalizate dacă un număr de clienții suficienți își exprimă interesul pentru acest lucru. Pe lângă o gamă extinsă de culori, scaunele adaptate la conturul specific al corpului clientului vor fi apoi dezvoltate și oferite!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(foto) Porsche arată opţiunile Exclusive Manufaktur pentru noul Taycan, inclusiv jantele-i cele mai scumpe

https://autoblog.md/foto-porsche-lanseaza-oficial-optiunea-pentru-modelul-911-pe-care-a-aratat-o-inca-acum-un-an-cu-usile-inchise/

(foto) Cât de bine poate arăta noul 718 Spyder cu intervenţii de la Porsche Exclusive Manufaktur

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/