(foto) Premieră: A fost actualizat sedanul compact KIA Forte

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Actuala generație KIA Cerato sedan a debutat în SUA sub numele local Forte și abia apoi a apărut în versiuni pentru alte piețe. De exemplu în Coreea de Sud se numeşte K3. Acum însă procesul de restilizare a ajuns într-o ultimă instanţă şi la el.

Sedanul produs în Mexic a fost actualizat pe baza unei reţete similiare, deşi are propriile caracteristici.

Caracteristici cheie:

  • A adoptat noul logo al mărcii.
  • Fața i-a fost reproiectată cu tot cu bara de protecţie, grila radiatorului devenind mai îngustă și „contopită cu farurile”.
  • S-a schimbat designul luminilor de zi, iar semnalizatoarele de direcţie care anterior se găseau aparte pe bara de protecţie, sunt acum integrate în faruri, blocurile optice putând fi de două feluri.
  • În spate s-a modificat designul stopurilor şi al barei de protecţie care continuă să integreze semnalizatoarele de direcţie. Totuși, cel mai bine îi stă acestui model în echiparea GT-Line sau în versiunea de top GT.
  • Au apărut noi modele de jante de 16/17 inci şi un spoiler pe hayon.
  • În interior nou este un monitor de 4.2 inci între ceasurile de bord. Sistemul multimedia cu monitor de 8.0 inci suportă standard Wireless Apple CarPlay și Android Auto. Devine disponibil un nou monitor opţional de 10.25 inci, cu navigaţie şi actualizări gratuite MapCare.
  • Printre altele: consola centrală include acum o frână de parcare electronică și auto hold; un port USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile a fost instalat pentru pasagerii din spate; cheia-breloc Smart Key include acum comandă pentru pornirea motorului de la distanţă; a devenit disponibilă o tapiţerie sintetică SynTex; a fost eliminată echiparea EX şi adăugat pachetul GT-Line Sport Premium; etc.
  • ‎Sedanul compact oferă șase sisteme de asistenţă standard dintr-un total de 15 disponibile în cadrul complexului Drive Wise, inclusiv: Lane Following Assist, Navigation-Based Smart Cruise Control, Highway Driving Assist‎ ‎și Safe Exit Warning.
  • În continuare sunt disponibile două motoare la alegere: un benzinar natural aspirat de 2.0 litri (149 CP/179 Nm) în combinaţie cu un CVT sau un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 1.6 litri (204 CP/264 Nm) doar pe modelul GT. În combinaţie cu ultimul se mai oferă o suspensie spate multi-link, eşapament sport cu două terminaţii, o cutie de viteza manuală în şase trepte sau un DCT cu şapte trepte.

Vânzările vor demara în curând.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise