(foto) Premieră: Noul Audi A8 L Horch introduce faceliftul sedanului de top

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zvonurile au devenit realitate! Compania Audi a reînviat marca Horch sub forma unui sub brand! Iniţial însă este valabil pentru o singură piaţă şi iniţial este disponibil un singur produs!

Noul Audi A8 L Horch poate fi cumpărat doar în China, acolo unde va concura cel puţin cu noul Mercedes-Maybach S 480.

Caracteristici cheie:

  • Audi a decis să lanseze modelul în China pentru că această piaţă este prioritară – peste 60% din A8-urile produse merg acolo. Deocamdată nu există nicio informaţie despre disponibilitatea în viitor în afara acestei ţări asiatice.
  • Aşa după cum au fost zvonurile şi după câte poate aţi observat, noua versiune Horch a fost introdusă ca parte a facelift-ului pregătit pentru A8 (semn că premiera modelului obişnuit este aproape). Principalele modificări la exterior se rezumă la bare de protecţie actualizate, noi faruri şi un nou desen luminos în stopurile cu elemente LED modificate (semnătura e specifică şi exclusivă pentru model).
  • În particular pentru A8 L Horch sunt exclusive jantele de 20 inci, grila de radiator cu lame verticale, o serie de elemente cromate şi logoul Horch.
  • Printre altele, evident că are în echipare de bază toate dotările de top, inclusiv opţionale, precum faruri cu elemente laser, acoperiş panoramic, scaune individuale posterioare (reglabile electric, cu ventilare şi masaj), tunel central cu suporturi de pahare cu funcţie de răcire, consolă cu ecran tactil, tapiţerie din piele scumpă matlasată, sistem multimedia individual, etc.
  • De un A8 L obişnuit se mai deosebeşte prin lungimea şi ampatamentul extins cu alţi 130 mm – până la 5.450 mm (pentru comparaţie Mercedes-Maybach S-Class are 5.469 mm).
  • Sub capotă nu există vreun V8 sau vreun W12 după cum s-a speculat anterior. Reieşind din taxele mari din China pentru motoare voluminoase, s-a decis instalarea unui V6 turbo pe benzină, cu volum de 3.0 litri, care produce doar 340 CP. În tandem vor funcţiona o cutie de viteze automată în opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală.
  • Pentru prima dată în segmentul D, modelul de top oferă un finisaj exterior în două culori pentru clienții din China care doresc să ofere mașinii lor un aspect deosebit de elegant. Trei combinaţii aplicate manual sunt valabile: Mythos Black şi Florett Silver, Florett Silver şi Mythos Black, Firmament Blue şi Ultra Blue.

Maşina va fi produsă în Germania şi exportată în China. Premiera publică va avea loc în noiembrie la Salonul Auto de la Guangzhou şi ulterior vor demara vânzările.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise