Triumf neașteptat: Planurile de producţie a noilor Ford Maverick și F-150 Lightning, date peste cap din cauza cererii

Principalul producător american de pickup-uri a găsit noi nișe înaintea concurenților și acum culege roadele. Cererea pentru Ford F-150 Lightning este atât de mare încât compania a trebuit să își revizuiască planul de producție de două ori!

În iunie, Ford a dezvăluit noul Maverick cu un corp monococ pe platforma ușoară C2 de la cel mai recent Focus. A existat iniţial o doză de îndoială că va fi capabil să atragă mulți cumpărători, dar designul atractiv în combinaţie cu numeroasele dotări şi preţul de start scăzut şi-au făcut treaba.

La două luni și jumătate de la premieră, numărul de comenzi pentru Maverick a depășit 100.000 de unităţi, așa cum a anunțat recent CEO-ul Ford Jim Farley pe Twitter.

De cealaltă parte, cu șase luni înainte de premiera lui F-150 Lightning, directorii Ford și-au dat seama că au fost modești în calculele lor și au ridicat planul de producție pentru acest model cu 50%. Iar acum, când numărul de comenzi a trecut de 120.000, a fost necesară o altă ajustare.

Surse ale Reuters spun că Ford va cheltui 850 de milioane de dolari pentru a dubla volumul de producție al lui F-150 Lightning, în timp ce în 2022 compania va produce doar 15.000 de unităţi, în 2023 – 55 de mii, în 2024 – 80 de mii.

Și cel mai interesant lucru este că a doua generație F-150 Lightning va debuta în 2025, după care Ford intenționează să atingă un volum anual de 160.000 de pickup-uri electrice.

De ce va fi necesar o astfel de înlocuire bruscă? Actualul F-150 Lightning este un model bazat pe tradiționalul F-150 care e făcut din start cu un motor cu ardere internă și, ca orice conversie, are o serie de compromisuri tehnice incomode. Pe fondul viitorilor concurenți de la Chevrolet și Ram, caracteristicile “primului” F-150 Lightning nu vor părea foarte convingătoare, de exemplu în termeni de autonomie. 

Noul F-150 Lightning îi va permite companiei să câștige timp și cote de piață, după care va transmite torța unui succesor. A doua generație F-150 Lightning va fi construită pe platforma complet electrică TE1 și va funcționa la fel de bine ca și concurenții.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/