(foto) Premieră: Noul Renault Kangoo Van E-TECH Electric

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pionier al mobilității electrice, Renault este liderul incontestabil al vehiculelor electrice utilitare în Europa încă din 2011. Kangoo Electric a câștigat peste 70.000 de clienți profesioniști de la momentul lansării sale la sfârșitul anului 2011 și reprezintă astăzi 1 din 5 vehicule utilitare electrice vândute în Europa!

Noul Kangoo Van E-TECH Electric, ce va fi făcut cunoscut publicului larg pe 16 noiembrie la salonul Solutrans din Lyon, face progrese în toate domeniile. Acesta marchează punctul culminant al celor peste 10 ani de experiență Renault în ceea ce privește vehiculele electrice.

Caracteristici cheie:

 • De propulsie răspunde un motor electric montat pe puntea din faţă: propune 90 kW (122 CP) şi un cuplu maxim disponibil imediat de 245 Nm pentru o experiență de condus lină și fără stres în toate circumstanțele. Modul Eco limitează puterea vehiculului și viteza maximă, ajutând la optimizarea autonomiei și este utilizat de preferință cu un vehicul încărcat ușor.
 • Datorită noii baterii litiu-ion cu o capacitate utilizabilă totală de 45 kWh, noul Kangoo Van E-TECH Electric se mândrește cu o autonomie de până la 300 km în ciclul WLTP. Fiind plasată sub podeaua vehiculului, nu afectează volumul zonei de încărcare.
 • Pentru reîncărcarea bateriei, producătorul oferă trei tipuri de cabluri de încărcare. Modelul standard dispune de un încărcător cameleon trifazic de 11 kW, adaptat pentru toate tipurile de configurații de încărcare casnice. Încărcătoarele opționale includ încărcătorul cameleon de 22 kW pentru încărcare rapidă la bornele publice și încărcătorul DC cu încărcare rapidă de 80 kW care poate recupera 170 km de autonomie în 30 de minute! În cazul celor două încărcătoare opționale, bateria este echipată cu capacități de răcire cu apă.
 • Noua baterie are nevoie de trei ore şi 50 de minute pentru a trece de la 15% la 100% încărcare atunci când este conectată la un Wallbox de 11 kW și mai puțin de 6 ore la un Wallbox de 7.4 kW.
 • Pentru a garanta aceeași autonomie în toate anotimpurile, noul sistem de aer condiționat electric al modelului este echipat cu o pompă de căldură. Asociată cu un încărcător de 22 kW, căldura este preluată din aerul din jurul vehiculului pentru a încălzi habitaclul fără a utiliza o rezistență electrică care consumă energie. Pompa de căldură funcționează cel mai bine atunci când temperatura ambientală este între -15°C și +15°C, un interval foarte întâlnit în anotimpurile reci în majoritatea țărilor europene.
 • Dotări opţionale sunt parbrizul, scaunele frontale şi volanul, toate încălzite.
 • Şoferul poate alege între trei regimuri de frânare regenerativă:
  • Sailing (afișaj luminos B1): mod regenerativ limitat, potrivit pentru conducerea pe autostrăzi și benzi rapide;
  • Drive (B2): modul de regenerare implicit pentru utilizare versatilă, ce dă senzația unui motor termic atunci când iei piciorul de pe accelerație;
  • Brake (B3): mod regenerativ maxim pentru utilizare în ambuteiaje și pe drumurile de munte.
 • La noul Kangoo Van E-TECH Electric, frânarea convențională hidraulică este asistată de un sistem ARB (Adaptive Regenerative Brake System), care maximizează cantitatea de energie recuperată, indiferent de regimul de frânare selectat.
 • Diferitele combinații între modurile de a conduce / tipurile de frânare oferă astfel șoferului posibilitatea de a alege între șase moduri de condus diferite pentru un confort și o autonomie optime, în funcție de utilizarea vehiculului și de condițiile de trafic.
 • Informațiile referitoare la modul de conducere selectat, gestionarea energiei electrice și sistemele de asistență (ADAS) sunt afișate pe un panou digital de 10 inci, opțional, complet personalizabil și color.
 • Noul Kangoo Van E-TECH Electric oferă aceeași inovație, același echipament și tot confortul noului Kangoo Van cu motor termic: ingeniosul „Open Sesame by Renault” pentru cea mai largă deschidere laterală de pe piață, de 1.45 metri, galeria interioară retractabilă inovatoare „Easy Inside Rack”, sistemul multimedia „Renault Easy Link” cu afișaj de 8 inci, cardul cu cheie hands-free, frâna de parcare automată, cele trei scaune din față cu spătar rabatabil central care se transformă într-un birou, aproape 60 de litri de depozitare în cabină, inclusiv sertarul „Renault Easy Life”, precum și sisteme de asistență de ultimă generație, inclusiv Adaptive Cruise Control cu ​​Stop & Go și Autoway & Trafic Companion care marchează primul pas către conducerea autonomă.
 • Modelul se mândrește, de asemenea, cu aceeași capacitate de transport și de tracțiune ca și vărul său cu motorizare ICE – volum de depozitare de până la 3.9 m3 (4.9 m3 pentru formatul lung, care urmează să fie lansat), 600 kg de sarcină utilă (800 kg pentru formatul lung) și 1.500 kg capacitate de remorcare.
 • Datorită aplicației pentru smartphone Renault sau sistemului multimedia Renault Easy Link, noul Kangoo Van E-TECH Electric vine cu o selecție de servicii specifice conectate care pot fi utilizate pentru: a programa încărcarea bateriei, a monitoriza de la distanță nivelul bateriei, programarea precondiționării termice a habitaclului, căutarea de stații de încărcare apropiate de itinerarul stabilit sau calcularea destinațiilor accesibile autonomiei bateriei rămase.

Din 2011, fabrica Renault din Maubeuge, situată în Hauts-de-France, produce vehicule Kangoo pentru clienții din întreaga lume. Pentru a industrializa producția versiunilor de pasageri și comerciale ale noului Kangoo, precum și a vehiculelor mărcilor partenere, Mercedes și Nissan, și pentru a garanta producția la cea mai bună calitate posibilă, Renault a investit 450 de milioane de euro în fabrică și a instalat un nou atelier de asamblare a bateriilor.

Motorul electric și unitățile de încărcare pentru noul Kangoo Van E-TECH Electric sunt toate fabricate la fabrica Renault Cleon din Normandia.

Noul Kangoo Van E-TECH Electric va fi vândut în toată Europa începând cu primăvara anului 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata