(foto) Premieră: Noul Skoda Enyaq Sportline iV

Skoda lansează prima versiune derivată a primului său SUV electric Enyaq iV sau mai bine spus o echipare de top cu un caracter sportiv – Sportline. Lista de dotări este una ceva mai exclusivistă pe acest model, iar alegerea de trenuri de propulsie mai restrânsă.

Acelaşi kit exterior aerodinamic şi o parte dintre dotări s-ar putea regăsi şi pe modelul Enyaq iV RS.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă poate avea:
    • Modelul Enyaq Sportline iV 60 – tracţiune spate datorită unui singur motor poziţionat local, care produce 180 CP şi 310 Nm. În combinaţie vine o baterie litiu-ion cu o capacitate de 62 kWh, pentru o autonomie de peste 400 km în ciclul WLTP.
    • Modelul Enyaq Sportline iV 80 este echipat cu o baterie mai mare de 82 kWh și poate înregistra o autonomie de peste 520 km în ciclul WLTP. Motorul său din spate produce deja 204 CP şi 310 Nm.
    • Modelul Enyaq Sportline iV 80x are aceeaşi baterie de 82 kWh pentru o autonomie de peste 500 de km. De propulsie răspund însă două motoare electrice care formează şi un sistem de tracţiune integrală, producând în total 265 CP şi 425 Nm.
  • Vine cu un şasiu în specificaţie sport, cu setări specifice ale suspensiei, ceea ce înseamnă că şi garda la sol este mai mică cu 15 mm pe puntea din faţă şi 10 mm pe puntea din spate. Viteza maximă este limitată în cazul tuturor variantelor de propulsie la 160 de km/h.
  • Grila frontală, ramele geamurilor cu izolare acustică, railings-urile de pe acoperiș, difuzorul posterior, literele de pe hayon, insignele şi alte elemente, toate sunt finisate în culoare neagră.
  • Pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei. Bara de protecţie frontală este specifică pentru această echipare, alături de cea posterioară şi insignele Sportline de pe aripile frontale.
  • La alegere sunt sunt disponibile jante din aliaj Vega de 20 inci sau Betria de 21 inci, din nou cu un design specific pentru această echipare.
  • Maşinile cu o astfel de echipare au standard faruri full Matrix LED, fiecare modul pentru faza lungă având câte 24 de LED-uri controlate individual pentru a circula mereu cu ele conectate şi pentru a preveni orbirea altor participanţi la trafic cu ajutorul unei camere montate sub parbriz. Stopurile sunt la fel full LED cu indicatori dinamici de direcţie.
  • În habitaclu, tapițeria și căptușeala acoperișului sunt predominant negre. Tabloul de bord este tapițat într-o piele sintetică neagră, cu cusături contrastante gri și ornamente cu efect de fibră de carbon, care pot fi găsite şi pe panourile ușilor. Covorașele de podea au la fel cusături gri.
  • Scaunele cu profil sport, negre şi cu tetiere integrate, sunt exclusive pentru această echipare. Acestea sunt tapițate cu microfibră Suedia și dispun de cusături gri.
  • Volanul sport din multifuncțional cu trei spițe, acoperit cu piele perforată, este o dotare standard și permite ca numeroase funcții ale vehiculului să fie controlate cu butoanele sale ușor de utilizat. Mai are cusături de contrast şi o insignă cu inscripţia Sportline.
  • Aplicaţii cu aspect de aluminiu sunt folosite pentru setul de pedale.

Cea mai puternică motorizare va fi disponibilă de comandat mai târziu în acest an. Pentru celelalte se acceptă deja comenzi.

Cmentariile sunt închise