(foto) Primul crossover smart. Primele imagini

În spațiul virtual au fost publicate de către marca smart primele imagini teaser ale primului său crossover! Cu această mașină, un nou capitol va începe în istoria mărcii, deoarece dezvoltarea sa este realizată în cooperare cu holdingul Geely, iar din punct de vedere al dimensiunilor va fi deja o mașină mult mai mare decât cele care abia se văd în traficul actual.

În urmă cu trei ani, conducerea mărcii a anunțat transferul întregii game de modele la tracțiune electrică, iar apoi smart a intrat sub aripa unei societăți mixte formate între concernul Daimler și holdingul chinez Geely.

Conform planurilor, producția va fi transferată în China, iar mașinile în sine vor fi complet diferite. De exemplu, crossoverul se va baza pe platforma electrică modulară SEA (Sustainable Experience Architecture), dezvoltată de Geely și utilizată până acum doar pe scumpul model Zeekr 001 .

Dezvoltarea mașinii este efectuată în principal în China, de către forțele centrului științific și tehnic a Geely, dar echipa germană condusă de către designerul-șef Gorden Wagener este responsabilă de look. 

Judecând după aceste prime imagini, noul smart se va îndepărta de la vechiul design de “jucărie”, adoptând un stil mai agresiv. De asemenea, pentru crossover este anunțat un sistem multimedia modern cu funcție de control vocal și o funcție de actualizare over-the-air (OTA).

Modelul electric într-un format pre-producție va fi prezentat în septembrie la Salonul Auto IAA din München (unde se va muta cel de la Frankfurt). Versiunea comercială este așteptată în 2022.

Cmentariile sunt închise