(foto) SEAT introduce o actualizare discretă pentru Leon, comparativ cu cea făcută de CUPRA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

SEAT Leon este trecut printr-o serie discretă de actualizări tehnice și tehnologice. Acesta se alege cu noi propulsoare și integrează o digitalizare mai bună în habitaclu. Intervențiile se aplică modelului în ambele caroserii.

SEAT Leon rămâne un pilon cheie în strategia mărcii spaniole. Acesta este disponibil cu o gamă largă de motorizări, incluzând patru tehnologii diferite: TSI (benzină), eTSI (mild hybrid), TDI (diesel) și motoare eHybrid (plug-in hybrid).

În total există șapte opțiuni diferite de motorizare, cu puteri cuprinse între 115 și 204 CP. Și acum este disponibil exclusiv cu motoare cu patru cilindri în linie: 1.5 TSI (benzină, mild hybrid și plug-in hybrid) sau 2.0 TDI (diesel).

Agregatul de bază este un nou 1.5 TSI (înlocuiește benzinarul cu trei cilindri de un litru). Livrează 115 CP (+5) și 220 Nm (+20). Este cuplat la o cutie de viteze mecanică în șase trepte. Consumul mixt declarat este de 5.3-5.8 litri la sută.

De asemenea, este disponibil cu două opțiuni mild hybrid eTSI (48 V), pe baza aceluiași benzinar nou. Acestea oferă 115 sau 150 CP, ambele în combinație cu un DSG cu șapte trepte.

În cele din urmă, o nouă generație de unitate de propulsie eHybrid (plug-in hybrid) este acum disponibilă pentru SEAT Leon. Produce combinat 204 CP și 350 Nm, fiind compusă din benzinarul cu 150 CP, un motor electric (115 CP) și o baterie litiu-ion de 19.7 kWh (încărcabilă rapid cu până la 50 kW). Autonomia electrică declarată – peste 100 km (WLTP).

Exteriorul mașinii nu a fost atins deloc. Se menționează doar despre introducerea în premieră a unor faruri opționale Matrix LED, însă acestea nu schimbă forma blocului optic.

La interior se alege cu un cockpit digital actualizat (10.25 inchi) din spatele volanului. Iar monitorul sistemului multimedia a crescut în diagonală de la 8.25 la 10.4 inchi. Iar opțional există un ecran mai mare de 12.9 inchi, ambele cu glisieră iluminată. S-a mai adăugat un încărcător wireless de 15 W cu răcire.

SEAT Leon 2024 va intra în producție luna aceasta.

Pentru comparație, vezi cum s-a schimbat CUPRA Leon: (video) Premieră mondială: Familia de modele CUPRA Leon facelift

Cmentariile sunt închise