(foto) Sebastian Vettel şi-a scos la vânzare opt maşini din garajul personal. Cinci şi-au găsit proprietari în nici 24 de ore

Cvadruplul campion mondial de Formula 1, Sebastian Vettel, care s-a mutat de la Scuderia Ferrari la Aston Martin, a decis să renunțe la o parte din colecția sa de mașini sport. Prin dealerul britanic Tom Hartley Jnr pilotul german a scos la vânzare opt mașini simultan: cinci marca Ferrari, două Mercedes-uri și un BMW.

Cinci din cele opt maşini şi-au găsit noi proprietari chiar în primele 24 de ore!

Printre mașinile vândute se numără trei frumoase automobile Ferrari – un LaFerrari, un Enzo și un F50. Costul acestor trei automobile nu s-a dezvăluit.

Vândut este deja exemplarul LaFerrari produs în 2016 este echipat cu scaune de curse cu centuri de siguranță în patru puncte, extinctor și un sistem special de evacuare a gazelor de eşapament, printre altele. În cinci ani a parcurs doar 490 de kilometri.

Enzo-ul este din 2004 şi are pe odometru 1.790 de kilometri (preţul se comunică doar la solicitare), iar F50-ul din 1996 are 6.939 de kilometri (este vândut).

Ultimul Vettel l-a cumpărat în 2015, când s-a alăturat pentru prima oară echipei italiene de Formula 1. Împreună cu mașina sport a primit şi un întreg set de accesorii de marcă: o valiză, o geantă pentru bagaje, o cheie de rezervă, o husă pentru mașină, precum și toate documentele aferente.

Încă două Ferrari au fost vândute! Primul este un F12tdf din 2016, care a fost cumpărat nou și s-au parcurs cu el 1.183 de kilometri (vândut cu 835.000 de euro). Este vopsit în culoarea Giallo Triplo Strato, are jante forjate de 20 de inci, iar o siglă Vettel este brodată pe tetierele scaunelor.

Al doilea este un 458 Speciale cu un parcurs de 3.077 kilometri, produs în 2015. Este primul Ferrari pe care Vettel l-a comandat personal de la Maranello. S-a vândut cu 400.000 de euro.

În plus față de autoturismele italiene, pilotul a scos la vânzare un Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series care i-a fost oferit în dar după ce a câștigat în 2009 Marele Premiu din Abu Dhabi în 2009, un Mercedes-Benz SLS AMG din 2010 și un BMW Z8 Roadster din 2002 (ultimele două au fost afişate cu un preţ de 200.000 de euro, iar primul cu 315.000 de euro). 

SL-ul a fost deja cumpărat, SLS-ul încă este la ofertă, iar Z8-ul cu 21.700 de kilometri așteaptă în continuare să atragă atenţia cuiva.

Fanii lui Vettel speculează că astfel campionul a decis să-şi facă loc în garaj pentru viitoarele mașini Aston Martin pe care le va primi. Oricare ar fi cauza, reprezentanții brandului britanic au declarat pentru presa auto din occident că nu au nimic de-a face cu decizia pilotului de a-şi vinde maşinile de colecţie.

Totuşi, un Ferrari şi-a păstrat acasă – un F40 care a fost anterior în posesia regretatului Luciano Pavarotti.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/