in , , ,

(video/update) Premieră absolută pentru Skoda Superb! Facelift-ul va introduce şi varianta Scout

(update 20.05.2019) Numărătoarea inversă a început! Trei zile au mai rămas până la premiera modelului actualizat Skoda Superb, care va fi prezentat împreună cu primul electromobil, dar şi pentru prima dată cu modelul Superb Scout! Ultimul va fi disponibil cel mai probabil doar în calitate de automobil în caroserie break.

skoda superb teaser 1


(update 17.05.2019) Se confirmă informaţia că primul electromobil Skoda debutează în aceeaşi zi cu Superb facelift. Producătorul ceh a făcut anunţul fără alte detalii pe reţelele de socializare. Totuşi, a publicat o imagine teaser care mai confirmă faptul că modelul electric va fi o versiune a compactei Citigo.

Amintim că premiera ambelor automobile va avea loc în ziua de 23 mai 2019 în cadrul Campionatului Mondial de Hochei care se desfăşoară curent în Bratislava, Slovacia.

skoda electric

Iată cum va arăta modelul, deja surprins în Cehia. Potrivit idnes.cz, micuţul se numeşte Škoda Citigo-e iV.

skoda citigo electric 45
FOTO: Petr Topič, MAFRA.cz,
skoda citigo electric 2
FOTO: Petr Topič, MAFRA.cz,

(update 14.05.2019) Skoda Superb facelift – primul model de serie cu faruri full LED Matrix și cu indicatori luminoşi dinamici

Premiera modelului actualizat Skoda Superb este tot mai aproape – 23 mai. Producătorul dezvăluie treptat detalii despre ce revizuiri a avut de suferit vârful său de gamă.

Astăzi a decis să ne spună că va fi primul model de serie cu faruri fulll LED Matrix și cu indicatori luminoşi dinamici, componente care au menirea să livreze mai multă siguranţă şi confort.

Schița unui far full LED Matrix, prezentată mai jos, dezvăluie designul sistemului inovator de iluminare, care constă dintr-un modul LED pentru fasciculul de fază scurtă şi lungă, precum și trei segmente LED pentru fasciculul de fază lungă, alături de inscripţia ŠKODA Crystal Lighting în carcasă. O fâșie îngustă, la fel LED, poartă rolul de indicator de direcţie, lumină de zi, dar şi lumină de poziţie.

Mai sus de aceasta există alte opt fâşii LED care sunt poziţionate în interiorul blocului optic, în partea sa inferioară, şi acestea se aprind ca parte a noii funcţii de întâmpinare animată Coming/Leaving Home. La pornirea și oprirea mașinii, această caracteristică comută automat elementele farurilor și stopurilor într-o secvență specifică.

Filmuleţul de mai sus prezintă noile faruri full LED Matrix şi animaţia Coming/Leaving Home în acţiune. De asemenea, imaginile arată farurile anti ceață reproiectate cu tehnologia LED și stopurile revizuite la fel full LED. Aici, un debut pentru Superb sunt indicatorii dinamici de direcţie, ca pe noua Scala, care nu numai că oferă un aspect mai interesant, dar, de asemenea, sunt mai vizibile pentru alți utilizatori de drumuri și contribuie la creșterea siguranței în trafic.

skoda superb full LED Matrix teaser


(update 13.05.2019) Skoda ne arată ce a schimbat la posteriorul lui Superb facelift

Skoda a făcut publice două noi schiţe cu Superb facelift, o imagine dintre care ne arată posteriorul actualizat. Iată o comparaţie cu maşina care încă se mai vinde.

Dacă schimbările de la partea frontală le-am analizat anterior, acum vedem că posteriorul va primi nişte stopuri reproiectate, cu LED-uri şi design nou, care vor fi interconectate de o bandă cromată.

Bara de protecţie la fel a fost modificată pentru a include vizual nişte inserţii ce imită două terminaţii integrate de eşapament. Încă o schimbare este apariţia denumirii SKODA cu litere de tipar pe hayon, în locul logoului mărcii.

Nişte imagini cu Superb facelift au apărut şi în baza de date a instituţiei de certificare a autovehiculelor din China.


(update 07.05.2019) (foto/update) Skoda Superb facelift va fi prezentat peste două săptămâni! Primul teaser

Numărătoare inversă pentru Skoda. Peste două săptămâni şi două zile, marca cehă va prezenta lumii modelul actualizat Superb. Anunţul vine cu o imagine teaser ce reprezintă o schiţă a automobilului, prin care ne arată modificările-i făcute la partea frontală.

Bara de protecţie, împreună cu grila radiatorului, dar şi farurile LED, toate au fost reproiectate. Farurile anti ceaţă, şi ele cel mai probabil pe bază de LED-uri, vor fi interconectate cu un element stilistic cromat.

Skoda Superb teaser 0

Pentru ca impactul să fie şi mai mare, apariţia-i va avea loc în Bratislava, capitala Slovaciei, în cadrul 2019 IIHF Ice Hockey World Championship. Evenimentul se va desfăşura între 10-26 mai curent, însă informaţiile pe care le deţinem ne spun că premiera maşinii va fi pe 23 mai.

Skoda este sponsor oficial general al competiţiei sportive.

Amintim că familia actualizată va avea o motorizare care îl va face pe Superb primul plug-in hybrid al mărcii. Alte informaţii confirmă faptul că în acelaşi timp şi în aceeaşi locaţie va avea loc premiera primului electromobil al companiei – varianta electrică a lui Citigo – eCitigo.

Skoda Superb teaser 1


(18.12.2018) Skoda Superb facelift este gata! Vezi acum ce se va schimba în designul exterior

În spaţiul virtual pe care îl vizităm zilnic au apărut primele imagini cu modelul actualizat Skoda Superb, fără nici un fel de camuflaj! Premiera maşinii este programată pentru anul viitor, exact în aceeaşi perioadă de timp cu VW Passat.

Familia Superb de generație curentă, a treia la număr, disponibilă în caroserie liftback și wagon, a debutat în anul 2015. Mașinile au fost primite pe bătrânul continent cu o deosebită căldură, cel mai bun rezultat în vânzări fiind atins în 2016, când au fost vândute 85.879 de unități – un record pentru model. 

Ulterior, cererea a început uşor să scadă, până când a ajuns la o cifră de aproximativ 63.550 de exemplare vândute în primele 10 luni ale lui 2018 în Europa, ceea ce este cu 9% mai puţin față de aceeași perioadă din 2017.

Skoda Superb facelift 1

Anul viitor, modelul actualizat va intra pe piață în încercarea de a revigora această cifră, însă, judecând după materialele foto/video care au ajuns în posesia colegilor cehi de la Auto.cz, facelift-ul s-a dovedit a fi unul destul de modest, cel puțin în ceea ce privește exteriorul automobilului.

Aşadar, Skoda Superb va avea o grilă modernizată cu o margine cromată mai bine conturată și faruri LED în locul celor bi-xenon actuale. În plus, stopurile la fel vor avea o “umplutură” diferită, fiind o altă maşină a mărcii care introduce semnalizatoarele dinamice de direcţie.

Skoda Superb facelift 2
Skoda Superb facelift 3
Skoda Superb facelift 4

Deocamdată nimeni nu ştie care este situaţia la interior, dar schimbări revoluţionare nu se aşteaptă. Totuşi, am putea să vedem minim un sistem multimedia nou, ori chiar o mare parte a formelor bordului din noua Skoda Scala.

New 2019 Skoda Scala 18
Interior Skoda Scala

Principala actualizare la capitol tehnic, potrivit surselor, va fi apariţia primei unităţi de propulsie plug-in hybrid, iar cu Superb facelift, Skoda va demara procesul de electrificare a gamei de modele.

Potrivit informaţiilor preliminare, un Superb PHEV ar putea fi echipat cu un benzinar TSI de 150 de CP, care va funcţiona alături de un motor electric cu aproximativ 100 de CP. Din toată această schemă va face parte şi un set de acumulatori, care i-ar putea asigura o autonomie de deplasare în regim electric de până la 70 de km.

Premiera lui Skoda Superb facelift ar putea avea loc concomitent cu cea a lui VW Passat facelift la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: Skoda: „Vom prezenta primul model PHEV în 2019 şi primul electromobil în 2020”

buton subscribe