(video) Monterey Car Week 2023: Premieră – Noul Maserati MCXtrema

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Continuăm să vă ţinem la curent cu o serie de premiere interesante care au debutat weekendul trecut în cadrul Monterey Car Week, fiind vorba despre maşini care şi le permit puţini oameni de pe planetă. Maserati a prezentat noul model limitat MCXtrema, un succesor de drept pentru faimosul MC12 Corsa.

Caracteristici cheie:

  • Maserati Centro Stile i-a conceput formele, folosind libertatea de a nu trebui să respecte constrângerile unei mașini stradale, pentru a crea o “bestie” complet diferită și unică doar pentru utilizarea pe pistă. Rezultatul este un amestec absolut fără precedent și inovator de frumusețe, design esențial și aerodinamică fără compromisuri, creând echilibrul perfect între aderența maximă garantată pe pistă, spiritul sportiv și performanța remarcabilă.
  • Corpul principal a fost desenat practic cu trei linii rezultate din intersecția corpului din față și din spate. Acest lucru are ca rezultat o diviziune marcată între cele două componente care încorporează diverse funcții, cum ar fi prizele de aer pentru radiatoare și cele pentru frânele posterioare. Intersecția generează, de asemenea, forma montantului C, creând un tunel aerodinamic cu corpul principal și adăpostind capacul rezervorului de combustibil din interior.
  • Iese în evidenţă un splitter frontal generos, o aripă posterioară reglabilă şi mai multe panouri de caroserie proiectate sub formă de trident (inclusiv stopurile). În partea superioară a spatelui stă o plasă creată o plasă cu un design dedicat pentru a facilita răcirea mașinii, în timp ce în zona inferioară un extractor aerodinamic mare este în centrul atenției.
  • Șasiul monococ este fabricat din fibră de carbon ultra ușoară. Totul este conceput pentru a optimiza liniile și volumele și pentru a comprima caroseria mașinii, menținând-o cât mai aproape de pistă. Dedesubtul îi este complet plat.
  • Interiorul a fost curățat de orice lucru inutil.
    • Cuşca de siguranță asigură protecția șoferului și rigiditatea mare a mașinii.
    • Scaunul și zona genunchilor sunt întotdeauna protejate de posibilele impacturi cu șoferul.
    • Fiecare element al interiorului a fost conceput ca o mașină de curse în care rezultatul final amintește de cockpit-ul unui monopost cu un singur loc. Fiecare instrument este perfect simetric, inclusiv consola de comandă divizată din fibră de carbon, partea stângă a căreia este integrată în uşă.
    • Volanul este cu siguranță ceva unic în MCXtrema. O capodoperă atât din punct de vedere al funcționalității şi ergonomiei, cu un monitor de 5.0 inchi integrat, butoane și selectoare rotative, cât și din punct de vedere al designului. Structura din carbon și aluminiu conferă volanului un aspect tehnic de înaltă calitate.
    • Scaunul de curse (unul singur în cabină, opţional fiind cel pentru pasager) are centuri cu prinderi în şase puncte și este înconjurat de un roll cage (ambele omologate FIA). Plasele de siguranță suplimentare, un extinctor și trapa de siguranță integrată completează specificațiile.
    • Un alt ecran compact transmite imagini video de pe o cameră la deplasarea în marşarier.
    • Sistemul de aer condiționat și poziționarea eficientă a deflectoarelor de ventilaţie se reunesc pentru a contribui la performanța de conducere prin menținerea fluxului de aer proaspăt către șofer.
    • Luminozitatea ecranului din volan este reglabilă, iar etichetele de pe consolă și volan sunt realizate fluorescent pentru a fi văzute bine în toate condiţiile de lumină.
  • Noua geometrie și cinematică a suspensiei cu două brațe, făcută cu inspiraţie din cele folosite în motorsport, au fost proiectate în simulatorul Maserati Innovation Lab, cu un pilot de teste implicat pentru a reproduce toate condițiile posibile pe pistă. Amortizoarele specifice de curse reglabile în patru poziţii, arcurile și bara anti ruliu pot fi complet ajustate și reglate pentru fiecare mediu de pistă.
    • Sistemul de frânare de curse din fibră de carbon este adaptat pentru utilizare extremă pe circuite.
    • A mai beneficiat de calibrări ale servodirecției electrice.
  • În spatele scaunelor are acelaşi nou V6 Nettuno twin-turbo de 3.0 litri, însă este conectat printre altele la două turbocompresoare noi pentru a fi generat un raport remarcabil putere/greutate de aproximativ 1.8 kg/CP. Produce 730 CP şi 730 Nm de cuplu.
    • Puterea maximă (cu aproximativ 110 CP mai mult decât oferă MC20) este atinsă la 7.500 rpm, în timp ce cuplul maxim este deja disponibil de la 3.000 rpm.
    • Calibrarea de înaltă performanță a procesului de combustie, cu un accent special pe strategiile de injecție și aprindere pentru a îmbunătăți la maximum tehnologia brevetată Maserati Twin Combustion, împreună cu noile turbocompresoare și eșapamentul de curse permit o creștere a densității de putere până la peste 240 CP/l.
    • Cutia de viteze secvențială are șase trepte, un ambreiaj de curse și schimbătoare de viteze montate pe volan.
    • Tracțiunea este pe puntea din spate, acolo unde mai există un diferențial mecanic cu alunecare limitată şi blocare automată.

Doar 62 de unităţi vor fi construite şi toate deja sunt vândute pentru minimum 1.12 milioane de euro.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/08/Maserati-MCXtrema-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise