(foto) SUV-ul de lux Toyota Century! Prima imagine oficială

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota a dezvăluit pentru prima dată o fotografie din profil a SUV-ului de lux Century! Aceasta a apărut pentru câteva secunde pe ecranul prezentării noilor generații Alphand și Vellfire, o pereche de MPV-uri populare pe şi destinate pentru piaţa din Japonia.

SUV-ul este poziționat ca o mașină executivă pentru călătoriile cu șofer, adică accentul principal va fi pus pe echiparea bogată și confortul pasagerilor din spate. Jurnaliștii îl botează deja drept un concurent pentru Rolls-Royce Cullinan.

Amintim că sub denumirea Century, de la sfârșitul anilor 60 ai secolului trecut, Toyota produce un sedan business în principal pentru piaţa din Japonia. Acum este pe piață cea de-a treia generație, introdusă în 2017. Deocamdată nu este clar exact dacă sedanul şi noul SUV vor fi produse în paralel, ori SUV-ul va înlocui complet sedanul.

Într-un fel sau altul, SUV-ul Century este într-un stadiu activ de dezvoltare. Toyota a început deja testele rutiere, existând prototipuri camuflate pe drumuri și, judecând după anunțul recent, va lansa în curând o campanie de teaser. Designerul-șef al grupului Toyota, Simon Humphries, a comentat și despre actualizarea viitoare a familiei: el a spus că „Century se îndreaptă deja către schimbări îndrăznețe”.

Cu toate acestea, nu există încă detalii publice despre SUV, însă potrivit zvonurilor modelul va depăși dimensiunile lui Land Cruiser 300 și va ajunge la o lungime de 5.2 metri, similară cu cea a noului Lexus LX. Pe al doilea rând de scaune se vor găsi exclusiv două scaune individuale destul de confortabile.

De asemenea, potrivit zvonurilor, SUV-ul ar putea fi un hibrid pe baza unui motor de 3.5 litri şi cu şase cilindri. Potrivit altor surse, sistemul hibrid V6 i-FORCE MAX, precum cel oferit pe noile Tundra și Sequoia, poate fi utilizat. Spre deosebire de sedanul Century cu tracțiune spate, SUV-ul va fi cu tracțiune integrală.

Potrivit datelor preliminare, SUV-ul Toyota Century va debuta în Japonia în a doua jumătate a anului 2023 și va intra pe piața locală cu un preț de aproximativ 10-15 milioane de yeni (în jurul a 100.000 de euro minimum). Pentru comparație, aceasta este de două până la trei ori mai scump decât un Toyota Land Cruiser 300.

Ce părere aveţi, trebuie Toyota să scoată noutatea pe plan internațional unde cu siguranţă va găsi mai mulţi clienţi?

Cmentariile sunt închise