(foto/video) Noul Lamborghini Countach LPI 800-4 şi-a întâlnit predecesorii pe drumurile publice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru prima dată de la dezvăluirea sa la Pebble Beach pe 13 august, noul Lamborghini Countach LPI 800-4 şi-a marcat apariţia pe drumurile publice. Cu această ocazie specială, noua mașină super sport a fost însoțită de doi dintre cei mai importanți predecesori ai săi: primul Countach LP 400 și ultimul Countach 25th Anniversary produs

Debutul dinamic împreună cu doi protagoniști ai colecției istorice a companiei au oferit imagini extraordinare și fără precedent. 

Noul Countach LPI 800-4 produce o putere totală de 814 CP. Este propulsat de un V12 natural aspirat de 6.5 litri, care livrează 780 CP, combinat cu un motor electric de 48V care e montat direct pe cutia de viteze şi oferă suplimentar alţi 34 CP pentru un răspuns instantaneu și o performanță sporită. Motorul electric este alimentat de un supercondensator care oferă de trei ori mai multă putere comparativ cu o baterie litiu-ion de aceeași greutate.

În combinaţie cu un sistem de tracţiune integrală şi o aerodinamică optimizată poate face 0-100 km/h în 2.8 secunde, 0-200 km/h în 8.6 secunde şi atinge maximum 355 km/h.

Mașina va fi produsă într-o ediție limitată de doar 112 unități, toate fiind deja vândute înainte de prezentare. Numărul de unități este o referință la „LP 112” – denumirea proiectului folosită intern în timpul dezvoltării primului Lamborghini Countach

Livrările noului Countach LPI 800-4 vor începe din primul trimestru al anului 2022 către clienți din întreaga lume, care vor avea privilegiul de a conduce o bucată din istoria auto reinventată pentru viitor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise