(foto/video) Se vinde un Ford GT din 2006, nou, acum şi online

Casa RM Sotheby’s mai organizează în aceste clipe o licitaţie online prin care încearcă să găsească un proprietar pentru un nou Ford GT produs în 2006! Maşina are doar 18.8 km pe odometru şi se pare că parcursul nu este întors 🙂

Introdus în 2005 ca un omagiu stilistic și de performanță pentru legendarele GT40 care au câştigat maratonul de la Le Mans în anii 1960, modelul Ford GT avea o performanţă absolut uimitoare, una care nu a mai fost văzută din partea unei maşini de serie construite în Detroit.

Alimentat cu putere de la un V8 DOHC de 5.4 litri, dotat cu un twin-screw supercharger Lysholm, acest supercar de altă dată produce 557 CP şi 678 Nm de cuplu. Motorul este asociat cu o transmisie manuală Ricardo cu șase trepte, cu un diferențial elicoidal cu alunecare limitată, prin care toată puterea este transmisă spre roţile din spate.

Având o greutate de 1.610 kg, poate realiza sprintul de pe loc şi până la 97 de km/h în doar 3.3 secunde, în timp ce viteza maximă urcă până la 330 de km/h, cifre mai mult decât suficiente pentru a concura cu Porsche Carrera GT sau Mercedes-Benz SLR McLaren.

Vezi şi: (video) SEMA 2018: Superformance a pus pe un Ford GT40 MKI motorul de pe noul Ford GT

Acest uimitor Ford GT din 2006 este finisat într-o culoare roşie Mark IV cu dungi albe de curse. Se mai remarcă prin patru opţiuni dorite de mai multă lume: dungi pictate pe caroserie, etriere de frână vopsite în culoare roşie, jante BBS din aliaj forjat şi un radio modernizat McIntosh – aceasta fiind întreaga gamă de opțiuni disponibile pentru acest coupe!

Mașina a fost vândută iniţial prin intermediul Planet Ford of Humble din Texas, iar dealerul a finalizat o inspecţie pre-livrare la sfârșitul lunii iunie din 2006. La scurt timp a fost predată în mâinile primului și singurului proprietar privat, un rezident din Texas. Pe parcursul vieții sale de 13 ani a acumulat pe odometru doar sub 20 de km şi în consecinţă se prezintă ca nou, practic un automobil proaspăt dintr-un showroom.

Păstrat ca nou, acest exemplar original bine conservat este însoțit de autocolante pe geamuri, certificat de autenticitate, manuale, compresor de aer și o husă într-o geantă.

În anul 2006 Ford a produs doar 2.011 exemplare şi doar 327 din acestea aveau o astfel de schemă de culori. În starea în care se află acum şi datorită caracterului exclusiv care îl purta la acea vreme, modelul este o adevărată maşină de colecţie.

Vezi şi: (video) Premieră la Goodwood: Ediţia limitată şi finală Ford GT Mk II

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise