Frica dispare? Numărul de contestații online privind rezultatele examenelor auto depuse în prima lună

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru a simplifica procedura de depunere a contestațiilor privind rezultatele examenelor auto, ASP a lansat recent un nou modul pe asp.gov.md. Acesta permite depunerea de contestații online. Cetățenii nu mai trebuie să se deplaseze la centrele de examinare, cum era anterior.

Și în doar o singură lună de la momentul lansării proiectului au fost depuse 111 contestații online. Pentru comparație, pe parcursul întregului an 2022 s-au depus 194 de contestații în scris, iar în 2023 – 290

contestații online

În prezent, procesul de depunere a contestației rezultatelor examenelor auto este facil și accesibil pentru orice persoană interesată. Amintim cetățenilor care nu sunt de acord cu rezultatele examenului, că aceste contestații online pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare după susținerea probei, fie teoretică, fie practică.

Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului este plasat un cod QR, prin intermediul căruia, la fel, se poate depune cererea de contestare. Respectivul cod de bare se regăsește, la fel, pe autocolantele personalizate plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto și pe vehiculele de examinare.

Cmentariile sunt închise