Lider nu este un model Dacia! Top 10 cele mai populare maşini noi de la începutul anului în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce v-am spus despre un clasament ale celor mai populare mărci în Moldova din perioada primului trimestru al lui 2023, dar şi despre cele mai populare mărci chineze, mai avem un articol ce descrie o situaţie interesantă. În topul celor mai populare modele de maşini noi Dacia a cedat poziţia de vârf!

În primele trei luni ale anului curent, cel mai popular model nou de mașină a fost KIA Sportage! Nu mai mult de 177 de moldoveni au optat anume pentru acest crossover.

Pentru o comparație, modelul de nouă generație lansat în Europa în septembrie 2021 și ajuns în Moldova în februarie 2022, anul trecut s-a livrat în 444 de exemplare (în primul trimestru fiind vândute doar 34 de maşini de veche şi nouă generaţie). Popular a fost modelul şi în anul 2021, clasându-se pe primul loc în segmentul său, cu 464 de unităţi comercializate.

Locul doi îl ocupă deocamdată popularul Dacia Duster, ales de 161 de moldoveni. În primele trei luni ale lui 2022 a fost ales, pentru comparaţie, de 53 de oameni. Interesant cât timp produsul KIA îşi va menţine popularitatea dacă sezonul vânzărilor abia se “încălzeşte”.

Top trei îl completează Skoda Kodiaq, 85 de persoane selectându-l în favoarea altor modele (57 de exemplare s-au vândut în primul trimestru din 2022).

Încă un model care s-a vândut în peste 50 de exemplare este Suzuki Vitara. Modelul urban a fost ales de 68 de moldoveni.

Pe locurile 5-10 s-au clasat următoarele modele: Peugeot 3008 (50 unităţi), Skoda Karoq (48), Dacia Sandero (46 exemplare), Dacia Logan şi Hyundai Tucson (câte 44). Lista o încheie Toyota Corolla, model care s-a vândut în 39 de unităţi.

Cmentariile sunt închise