Italian venit de la Jaguar Land Rover! Massimo Frascella este noul șef Audi Design

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Italianul Massimo Frascella, care a ocupat anterior o poziție echivalentă la Jaguar Land Rover, va deveni noul șef al Audi Design din 1 iunie 2024. Specialistul va trebui să creeze un nou limbaj de design pentru produsele Audi din „era mașinilor electrice”.

Amintim că din 2026, toate modelele noi Audi vor fi exclusiv electrice, iar producția ultimelor mașini cu motoare cu ardere internă se va încheia cel târziu în 2033.

Massimo Frascella are 52 de ani și este absolvent al Institutului de Arte Aplicate și Design din Torino, Italia. Anterior a mai muncit la Stile Bertone, Ford Motor Company și KIA.

Din 2011 a făcut parte din echipa de design Jaguar Land Rover, pe care a condus-o ulterior. Într-un fel sau altul a luat parte la crearea tuturor mașinilor Jaguar și Land Rover, a căror dezvoltare a început în această perioadă. Dar lucrarea unde a avut cea mai mare influență este cel mai nou Land Rover Defender.

Împreună cu Massimo Frascella, compania stabilește acum cursul pentru viitoarele generații de modele Audi. În următorii ani, exploziile multiple ale inovațiilor tehnologice vor schimba în mod decisiv formele și funcțiile pe toate segmentele de vehicule. Din acest motiv, Audi și-a restructurat recent departamentul de design pentru a raporta direct președintelui Consiliului de Administrație.

Massimo Frascella este adeptul minimalismului, formelor simple și a imaginilor clare fără înfrumusețare.

„Simplitatea este esența abordării mele asupra designului. Sunt pasionat de crearea de modele care să nu aibă ornamente de prisos și să nu urmeze doar tendințele. În schimb, ne vom baza pe un limbaj de design atemporal și sofisticat.”

Frascella vine în locul lui Marc Lichte, care a realizat formele modelelor Audi din 1 februarie 2014 și a avut un start de carieră la VW AG din 1996, fără a mai pleca la alte companii.

La rândul său Lichte va rămâne în structura Audi AG, dar va fi mutat într-o nouă poziție necunoscută pentru moment. Germanul a numit Audi e-tron GT cea mai frumoasă mașină pe care a desenat-o vreodată.

Cmentariile sunt închise