McLaren Group Limited aparține acum unei țări

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Anunț din Marea Britanie. McLaren Group Limited este acum controlat în totalitate de Bahrain Mumtalakat Holding Company. Mumtalakat e fondul suveran de investiții al Regatului Bahrain care deținea ultima dată circa 60% din acțiuni.

Se întâmplă după ce structura complexă de proprietate a companiei britanice a fost reorganizată. Se preia astfel proprietatea deplină asupra capitalului social al McLaren Group după conversia tuturor acțiunilor preferențiale în unele ordinare.

Nicio finanțare nouă pentru McLaren nu a fost anunțată de investitorul strategic pe termen lung. Cu toate acestea, trecerea la proprietatea deplină deschide calea pentru noi parteneriate tehnice. Va permite diviziei de mașini sport a McLaren să investească în sisteme de propulsie electrice.

McLaren s-a luptat pentru supraviețuire în perioada care a urmat pandemia de COVID-19, ca să-și readucă divizia de mașini sport la profit. A trebuit să-și apeleze acționarii pentru finanțare în numeroase ocazii. McLaren Group a primit 450 de milioane de lire sterline de la acționari în 2023 până la sfârșit de noiembrie.

„Acordul ne va permite în continuare să ne concentrăm pe realizarea planului nostru de afaceri pe termen lung, inclusiv investiții în noi produse și tehnologii, în timp ce continuăm să explorăm potențiale parteneriate tehnice cu parteneri din industrie.”

Paul Walsh, președintele executiv al grupului McLaren

McLaren este în discuții cu un număr de potențiali parteneri pentru a împărtăși tehnologia EV, a declarat o sursă familiarizată cu situația pentru Automotive News Europe. O înțelegere, care ar putea include o companie care să preia un pachet de acțiuni la McLaren, ar putea fi anunțată în această vară.

Producătorii de automobile chinezi, printre care Geely care deține Lotus, se numără printre cei care au fost abordați, a raportat Bloomberg în februarie.

Se așteaptă ca McLaren să folosească SUV-ul planificat pentru a trece la sistemele de propulsie electrice. Lansarea sa este programată pentru 2028, dar depinde de revenirea companiei la profitabilitate.

Accentul pe termen scurt al McLaren este pe creșterea veniturilor sustenabile cu modelele de mașini sport Artura și 750S. Dar și prin oferte speciale de volum mai mic, cum ar fi radicalul McLaren Solus GT.

McLaren Automotive a pierdut 148 de milioane de lire sterline doar în ultimul trimestru al anului 2023, deoarece veniturile au scăzut cu 18% față de anul precedent.

Afacerile de curse ale McLaren, companie fondată în 1963, nu mai fac oficial parte din grup după ce un consorțiu de investitori privați le-a preluat controlul în decembrie 2020.

Cmentariile sunt închise