Numărătoare inversă! După testele finale încheiate cu succes vom vedea noul MINI Aceman peste câteva luni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În doar câteva luni, MINI Aceman va fi prezentat publicului pentru prima dată în versiunea de serie. Echipat exclusiv cu un sistem de propulsie electric, modelul extinde gama MINI cu un nou automobil atractiv.

Cu o dinamică agilă şi proporţii tipice mărcii, modelul crossover combină caracteristicile celor mai de succes două modele MINI, Cooper şi Countryman, pentru a crea un nou concept de automobil.

Cu o lungime de 4.075 mm, o lăţime de 1.754 mm şi o înălţime de 1.495 mm, MINI Aceman va ocupa poziţia dintre noile Cooper şi Countryman. Al treilea model din noua familie MINI integral electrică este echipat cu patru uşi şi un hayon mare. Interiorul său poate găzdui cinci pasageri.

„Noul Aceman integral electric deschide noi oportunităţi pentru clienţii care doresc un crossover mai mic decât modelul de succes Countryman. Electrificarea consecventă a portofoliului nostru de produse înseamnă o declaraţie clară despre viitorul mărcii MINI.”

Stefanie Wurst, directorul MINI

După ce a finalizat deja cu succes testele la Cercul Polar, crossoverul încheie testarea finală în deşert, la lumina puternică a soarelui şi căldură. Pe lângă caracteristicile clasice, cum ar fi dinamica şi confortul condusului, echipa de testare se concentrează pe aspectele solicitante ale unui automobil electric.

În acest scop, aerul condiţionat, încărcarea şi răcirea bateriei, transmisia şi dispozitivele de control sunt testate intens la până la 50° Celsius pe traseele nisipoase din deşert.

Încă o dată este de precizat că noul Aceman va fi doar electric, cu o baterie de 54.2 kWh. Datorită conceptului de propulsie, crossoverul agil are o amprentă redusă pe drum şi oferă un nivel ridicat de confort şi versatilitate.

Designul modelului nou dezvoltat este în concordanță cu principiul de bază al mărcii: mult spaţiu interior cu cele mai mici dimensiuni exterioare posibile, caracteristici de condus agil şi eficienţă. În spatele acestuia se află designul funcţional în două volume, cu console scurte. Acest lucru creează spaţiu maxim pentru pasageri şi bagaje pe o amprentă minimă.

Cmentariile sunt închise