O femeie a luat taxiul din Floreşti şi a venit la Chişinău să aducă escrocilor mii de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O femeie a rămas fără câteva mii de euro și dolari după ce a căzut în plasa escrocilor care au pus pe roate schema cea nouă de escrocherie, prin care se prezintă drept reprezentanți ai organelor de drept și cer bani de la cetățeni pentru a nu porni dosare pe numele unor rude care ar fi fost implicate în pretinse accidente rutiere.

În cel mai nou caz este vorba despre o femeie de 65 de ani, cu domiciliul în orașul Florești, care acum trei zile a fost deposedată prin înșelăciune de bani în sumă de 7.600 de dolari și 3.400 de euro, notează Pulsmedia.

Dânsa a fost telefonată în seara de 9 mai de către o persoană de gen feminin, de pe un număr necunoscut 079292829372, care i-ar fi comunicat că nora ei şi încă o persoană a comis un accident soldat cu victime, iar pentru ca persoana rănită în urma accidentului să nu depună plângere pe nora ei este nevoie de 200.000 lei, în valută străină.

Femeia nu a stat mult pe gânduri, ar fi luat din casă bani în sumă de 7.600 de dolari și 3.400 de euro, a comandat un taximetru și s-a pornit spre Chișinău, unde interlocutoarea i-ar fi zis că o va aștepta pe strada Nicolae Dimo 17/1.

Ulterior, pe adresa sus indicată, de ea s-ar fi apropiat o femeie cu mască medicinală pe față, căreia i-a transmis banii. Escrocii i-ar fi spus că va fi apelată de către nora sa, după primirea banilor. Femeia s-a întors acasă și văzând că nu o mai sună nimeni, l-a telefonat pe fiul său care locuiește cu familia în Federația Rusă, dându-şi seama că a fost trasă pe sfoară.

Femeia a depus o plângere în acest sens la IP Florești, iar oamenii legii urmează să stabilească identitatea făptașilor.

Amintim că de la începutul anului au fost înregistrate peste 30 de cazuri similare, când oamenii au dat zeci și sute de mii de lei, dar și mii de euro sau dolari escrocilor, chiar dacă Inspectoratul General al Poliției, încă după primele cazuri apărute, a atenționat de mai multe ori cetățenii despre schema cea nouă de estorcare de bani și înșelăciune a populației.

Cmentariile sunt închise