Pentru următoarele zile benzina 95 se scumpește, iar motorina se ieftinește. Află cu cât

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Noile tarife plafon la carburanţi, pregătite pentru mâine şi valabile până marţi, ne arată că preţul benzinei 95 este într-o continuă creştere spre 30 de lei şi se distanțează tot mai semnificativ de cel al motorinei standard. Se scumpește cu alţi 16 bani, în timp ce pentru motorină se anunţă o reducere cu 15 bani.

Drept urmare, benzina 95 se va găsi în staţiile dintre Prut şi Nistru pentru maximum 29.29 lei/litrul, iar motorina standard pentru maximum 27.66 lei.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata