Perspectivele apariției unui Land Rover Defender pickup. Iată ce spune un director executiv al companiei

Jaguar Land Rover ar putea dezvolta un pickup bazat pe noua generație Defender, deoarece există clar “o cerere din partea clienţilor”, suficientă pentru a justifica apariţia sa. Acest lucru a fost declarat de directorul executiv al companiei Nick Collins într-un interviu pentru Autocar.

Inginerii şi designerii Jaguar Land Rover nu vor fi provocați de procesul de dezvoltare a vehiculului, a spus el, deoarece nu există “constrângeri structurale”. Collins susține că structura corpului noului Defender permite perfect dezvoltarea opțiunii cu benă în termeni de rigiditate, în ciuda lipsei unui cadru.

Potrivit acestuia, nu există restricții constructive pentru transformarea SUV-ului într-o camionetă. În plus, Land Rover deja simte cererea de la potențialii cumpărători ai unei astfel de maşini. Totuşi, aceste planuri nu au intrat încă în etapa de implementare: conducerea companiei acum doar monitorizează ceea ce se întâmplă în acest segment.

Oricum, dezvoltarea noii variante a lui Defender va dura ceva timp. Conform publicației australiene CarAdvice, nu ar trebui să ne aşteptăm la o premieră în viitorul apropiat (posibil după facelift va apărea, în opinia noastră).

Amintim că Jaguar Land Rover poziționează SUV-ul Defender ca o mașină premium. Astfel, nu există nicio îndoială că pickup-ul va fi, de asemenea, orientat spre segmentul maşinilor scumpe.

În dependenţă de mărimile pe care le va avea, ar putea concura cu principalii jucători de pe piaţa nord-americană, precum Ford F-150, însă dacă va fi ceva mai compact i-ar putea pune piedici lui Jeep Gladiator, de exemplu.

Dar sursele Autocar indică asupra faptului că modelul va fi dezvoltat pe baza lui Defender 110 şi ar putea avea atât o cabină cu două uşi, cât şi cu patru. Un astfel de vehicul, precum este SUV-ul în sine, va primi o mulțime de echipări – de la pur utilitare la premium axate pe confort.

Acelaşi Nick Collins a afirmat că noua generaţie a fost concepută inițial ca o întreagă familie de modele. Acum are doar două variante – cu trei și cinci uși (90 şi 110), dar în viitor va exista o versiune de lux Defender 130 cu un ampatament alungit, precum și o versiune deosebit de bugetară – mai compactă și cu tracţiune pe o singură punte.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-daca-land-rover-ar-fi-facut-din-discovery-3-si-un-pickup-atunci-ar-fi-aratat-cam-asa/

Cmentariile sunt închise