Porsche: Cayenne va avea un trio de motorizări în următorul deceniu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A patra generație a modelului Porsche Cayenne va fi complet electrică. Un program de testare exigent pentru primele prototipuri camuflate este deja în plină desfășurare. În același timp, Porsche avansează cu dezvoltarea modelelor sale puternice hibride și cu motor cu combustie. Până în 2030 și după această dată, SUV-ul de succes va fi oferit cu trei variante de motorizare la nivel mondial.

Porsche Cayenne

Timp de peste 20 de ani, Cayenne s-a caracterizat prin capacitatea sa de a oferi o gamă largă de calități între performanțele de condus caracteristice Porsche, confortul excelent în condusul de zi cu zi și capacitățile deosebite în off-road. Viitoarele modele ale SUV-ului vor continua fără probleme această poveste de succes, păstrând toate caracteristicile familiare ale mașinii.

„Cayenne a definit întotdeauna mașina sport în segmentul său. La mijlocul deceniului, a patra generație va stabili standarde în segment ca SUV electric. În același timp, în următorul deceniu, clienții noștri vor putea alege în continuare dintr-o gamă largă de modele puternice și eficiente cu combustie și hibride.”

Oliver Blume, CEO al Porsche AG

A treia generație Cayenne va fi modernizată în continuare și va continua să fie oferită alături de a patra generație, complet electrică. Actuala generație Cayenne, care anul trecut a beneficiat de una dintre cele mai ample modernizări de produs din istoria Porsche, va fi dezvoltată în continuare cu investiții tehnologice majore în viitor!

Dezvoltatorii se vor concentra, printre altele, pe sistemele de propulsie, în special pe îmbunătățirea eficienței motorului V8 dezvoltat de Porsche și construit la uzina de motoare Zuffenhausen. Măsuri tehnice extinse vor asigura că motorul biturbo este pregătit să respecte viitoarele cerințe legislative.

„Strategia noastră de produs ne-ar putea permite să livrăm mai mult de 80% din mașinile noastre noi complet electrificate în 2030 – în funcție de cererea clienților noștri și de dezvoltarea electromobilității în regiunile lumii.”

Oliver Blume

Noul Cayenne – pe baza evoluției platformei noului Macan

Ca model complet reproiectat și redesenat, cea de-a patra generație a celui mai bine vândut Cayenne este menită să sprijine în mod semnificativ creșterea electromobilității la Porsche. SUV-ul de lux complet electric se bazează pe o dezvoltare ulterioară cuprinzătoare a platformei premium electrice (PPE) cu arhitectură de 800 V.

Alături de caracteristicile de condus familiare Porsche, obiectivele de dezvoltare includ încărcare de mare capacitate și stabilă, eficiență ridicată și un nivel ridicat de confort și de utilizare zilnică.

„Flexibilitatea arhitecturii PPE ne permite să integrăm cele mai recente tehnologii în domeniul sistemelor de înaltă tensiune, al grupului motopropulsor și al șasiului. Vom utiliza potențialul electrificării pentru a duce Cayenne la un nivel complet nou din mai multe puncte de vedere – de exemplu, în ceea ce privește performanțele de conducere.”

Michael Steiner, membru al Comitetului Executiv pentru Cercetare și Dezvoltare la Porsche AG

După o fază extinsă de dezvoltare și testare digitală, precum și primele test drive-uri pe terenurile de testare ale Centrului de Dezvoltare din Weissach, primele prototipuri camuflate ale modelului Cayenne complet electric au părăsit deja fabrica Porsche. Până la data lansării, prototipurile vor parcurge câteva milioane de kilometri în întreaga lume, în condiții climatice și topografice extreme.

„Testarea în condiții reale a început, iar aceasta este una dintre cele mai importante etape ale procesului de dezvoltare. În acest fel, asigurăm durabilitatea și fiabilitatea hardware-ului, a software-ului și a tuturor funcțiilor mașinii, în conformitate cu standardele noastre înalte de calitate.”

Michael Schätzle, vicepreședintele Product Line Cayenne

Vezi și: (video) Era de așteptat! Porsche anunţă că pregătește un Cayenne electric şi un model superior lui

Cmentariile sunt închise