Radioul AM/FM pe unele modele mai vechi Tesla este (a devenit) o opţiune! Cât te costă să-l ai

La sfârşitul lunii octombrie, la solicitarea mai multor clienţi, Tesla a anunţat o nouă dotare opţională pentru maşinile sale electrice. Este vorba despre banalul radio AM/FM, care, pe aproape toate autovehiculele oferite la momentul actual pe piaţă, este o dotare standard!

Pe doritorii de a avea aşa ceva în automobil îi va costa 500 de dolari (în SUA), notează Electrek, însă mai există un însă…

FOTO: electrek.co

În ultimii ani, Tesla a dezvoltat mai multe caracteristici noi pentru sistemele multimedia de pe electromobilele sale: de exemplu, serviciul de streaming Tesla Theater, Tesla Arcade cu un set de jocuri video sau capacitatea sistemului de a se actualiza permanent “pe calea aerului” (OTA). Cele mai noi maşini sunt dotate de asemenea şi cu o cameră de bord TeslaCam DVR, dar și sistemul de securitate Sentry Mode.

Multe dintre aceste noi caracteristici nu au fost disponibile pe modelele mai vechi Model S și Model X. Proprietarilor acestora li s-a propus mai devreme în acest an o actualizare completă a sistemului multimedia care îi costase 2.500 dolari şi astfel au primit toate cele notate mai sus pe lângă o interfaţă mai performantă şi un răspuns tactil sporit la monitoarelor, printre altele.

Dar nu toată lumea a fost mulțumită de noul sistem: un număr de utilizatori s-au plâns de problemele cu software-ul, precum și lipsa de radio tradiţional, care a fost disponibil în vechiul sistem. Noua sa versiune permite ascultarea de muzică, dar şi de radio, însă doar digital (DAB), numai prin internet.

Iar pentru aceşti clienţi supăraţi, Tesla a decis să dezvolte o opțiune “retro” suplimentară: un radio care poate recepţiona fără internet posturile din frecvenţele tradiţionale AM şi FM, cât şi cele ale Sirius XM (companie americană de radiodifuziune care oferă servicii de radio prin satelit și servicii de radio online). Upgrade-ul sistemului multimedia, care îi va costa pe proprietarii de Tesla suma de 500 dolari, va fi disponibil până la sfârșitul acestui an.

Cu toate acestea, pentru cei care nu au făcut update-ul anterior prin plata a 2.500 de dolari, radioul va putea fi instalat numai după actualizarea principală a sistemului. Astfel, pentru a obține un nou sistem multimedia cu un radioreceptor clasic, posesorii de maşini Tesla mai vechi vor trebui să plătească în total tocmai 3.000 de dolari! Da, trei mii doar pentru un radio!

Cmentariile sunt închise