Şeful grupului VW: “Trebuie să recunoaştem că Tesla este lider”
Conducerea Volkswagen a descris greșelile făcute în dezvoltarea mai multor modele și tehnologii importante din punct de vedere strategic.
Primele informaţii despre probleme cu software-ul electromobilului ID.3 au apărut la sfârșitul anului trecut și o lună în urmă a devenit cunoscut faptul că producătorul poate începe furnizarea de vehicule de serie cu funcționalitate software limitată, care, după rezolvarea tuturor problemelor, vor fi actualizate de la distanță.
Într-un interviu recent, CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a recunoscut că liderul în acest domeniu este Tesla, care a dezvoltat și a lansat un sistem de actualizări constante. Compania colectează date de la sute de mii de mașini deja produse, care sunt conduse pe drumurile publice în multe părți ale lumii de ani de zile și, pe baza acestor informații, se pregătesc pachete cu actualizări de soft.
Potrivit lui Diess, niciun alt producător auto de pe tot globul încă nu a fost capabil să realizeze aşa ceva la o astfel de scară: de regulă, astăzi, cele mai multe versiuni noi de software pentru autoturisme sunt create pe baza simulărilor pe calculator mai puțin eficiente sau în baza activității câtorva zeci de prototipuri de teste.
Alte avantaje ale mașinilor Tesla, în opinia lui Diess, sunt capacitatea de a controla şi chiar conduce mașina de la distanță cu ajutorul unui simplu smartphone, un set dezvoltat de sisteme de securitate auxiliare și un sistem de pilotare semiautomată care este îmbunătățit în mod constant.
În ciuda acestor declaraţii, şeful Volkswagen s-a arătat optimist şi a spus că un plan care va permite “ajungerea din urmă” este în curs de dezvoltare, însă detalii, şi despre un termen concret, nu au fost oferite.
(video) Tesla a prezentat o versiune avansată a Autopilotului său şi pare să funcţioneze ideal
(video) Test Drive: Tesla Model X P90D
(video) Tesla a prezentat o versiune avansată a Autopilotului său şi pare să funcţioneze ideal
“Ulei în foc” au turnat şi manageri ai brandului subsidiar grupului – Audi – care au spus despre dificultățile care au apărut în procesul de dezvoltare a sistemului de pilotare semiautomată de nivel trei, de mult timp promis pentru flagship-ul A8.
În urmă cu trei ani, dezvoltatorii au dat asigurări că sistemul va fi complet gata până în 2019, dar mai nou aflăm că nu va apărea nici măcar până la sfârșitul ciclului de existenţă a actualei generații. Acest lucru înseamnă că pe vreun Audi de serie vom vedea un astfel de sistem, în cea mai optimistă prognoză, abia peste patru ani.
Conform versiunii oficiale, un factor de constrângere este numită legislaţia cu deficiențe care nu permite încă activarea completă a sistemului cu al treilea nivel de autonomie (deși Cadillac vinde în America mașini cu sistemul său analogic Super Cruise). Există posibilitatea ca, de fapt, compania să fi ascultat de juriştii săi care au făcut aluzie la posibilele consecințe ale accidentelor în care au fost implicate mașini pilotate automat.
Reprezentanții Audi au adăugat că se vor concentra acum pe rafinarea complexului existent cu autonomie de nivel 2 care, prin lege, nu face producătorul responsabil în caz de accident.
Sursă: Autoreview
Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!
https://autoblog.md/foto-video-test-drive-audi-a8l-50-tdi-sa-fie-mai-bun-ca-s-class-sau-bmw-seria-7/
Cmentariile sunt închise