(video) No comment: În curând și în Moldova vom vedea șoferi conducând cu Apple Vision Pro pe cap?

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fenomenul Apple Vision Pro i-a amploare! Se întâmplă deși vânzările acestui gadget menit să propună un calculator ”plutitor” în fața ochilor au loc deocamdată în SUA.

La scurt timp după ce a devenit accesibilă pentru publicul larg, casca de realitate virtuală și augmentată a fost văzută utilizată și în automobile, de către șoferi! Asta chiar dacă producătorul tech avertizează utilizatorii să nu le folosească în timpul conducerii. Iar funcțiile de asistență din mașini necesită în continuare atenție maximă la drum și o ținere a mâinilor pe volan.

Manualul de utilizare al Vision Pro menționează expres că utilizatorii ar trebui să evite „să-l folosească în timp ce conduc un vehicul în mișcare. Ori atunci când sunt în stare de ebrietate sau în altă stare”. În ciuda tuturor avertizărilor și recomandărilor, mai mulți șoferi au fost surprinși ”cu privirea și în altă realitate”. Fimulețele au devenit rapid virale pe rețele de socializare.

Departamentul Transporturilor din SUA i-a avertizat pe proprietarii de Apple Vision Pro că nu ar trebui să folosească această cască în timpul conducerii. Chiar dacă mașina lor are un mod de conducere semi automatizat, pericolul este evident pentru ei și pentru ceilalți din jur.

Secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, s-a adresat de asemenea concetățenilor. Acesta a spus că toate vehiculele moderne impun șoferul să stea mereu cu ochii pe drum și să țină mâinile pe volan.

Cmentariile sunt închise