Studiu: Costurile de reparație şi service a vehiculelor electrice scad sub cele ale vehiculelor cu motoare cu ardere internă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Întreținerea mașinilor electrice este mai ieftină pentru proprietarii lor decât întreținerea mașinilor cu motoare cu ardere internă. Această concluzie poate fi trasă din studiul companiei de consultanță We Predict.

Există însă un dar: înainte ca proprietarii de mașini electrice să înceapă să economisească în service trebuie să treacă trei ani, atât cât se oferă de regulă drept garanție pentru majoritatea automobilelor cu motoare cu ardere internă. Însă în viitor întreținerea transportului cu baterii promite să devină și mai economică!

FOTO: tesla.com

Potrivit studiului, în primele trei luni de funcționare a unei mașini noi cu motor cu ardere internă, proprietarul acesteia, cu referire la un american de rând, cheltuiește în medie 53 de dolari pentru întreținere. În primul an îl costă 189 de dolari. De cealaltă parte, pentru o mașină electrică sumele sunt de 123 şi 306 de dolari respectiv.

Totuși, după trei ani de utilizare a unităților de transport lucrurile se schimbă în favoarea proprietarilor de mașini electrice. Ei vor cheltui în medie 514 dolari comparativ cu 749 de dolari respectiv! Dar pe termen lung suma va scădea.

Vehiculele electrice au mai puține piese mecanice decât cele pe benzină, contribuind la costuri de reparații mai mici cu 22%. Totuși, principala diferență de cost este întreținerea. Media cheltuită pentru întreținere per EV în primii trei ani este de 77 USD, semnificativ mai mică decât media de 228 USD pentru vehiculele pe benzină.

Șeful We Predict, James Davis, a mai remarcat că proprietarii de mașini electrice se confruntă cu un risc semnificativ mai mic de reparații tehnice complexe decât proprietarii de mașini cu motoare cu ardere internă. În plus, potrivit acestuia, există perspective de reducere în continuare a costului de exploatare a vehiculelor electrice.

În prezent, prețul forței de muncă al specialiștilor din stațiile de service care deservesc mașini electrice este, în medie, mai mare decât costul unei ore standard de muncă la centrele de service auto obișnuite, deoarece, în cazul unei defecțiuni la un electromobil este nevoie de mai mult timp pentru a diagnostica problema, iar specialiștii înşişi au calificări mai superioare. Dar în viitor, odată cu acumularea de experiență și informații tehnice despre cele mai frecvente defecțiuni, costul unei ore standard va scădea în mod inevitabil.

We Predict a menționat că studiul său se bazează în cea mai mare parte pe 65 de milioane de comenzi de service sau reparații care însumează mai mult de 7.7 miliarde USD în elemente și 9.5 miliarde USD în costuri cu privire la forța de muncă. Calculele au inclus sumele cheltuite pe întreținere, reparații neplanificate, campanii de service, rechemări, diagnostice, actualizări de software și garanție pentru opțiunile instalate din fabrică.

Anterior chiar şi Tesla spunea că întreținerea mașinilor electrice este mai ieftină. Pe un ciclu de viață de cinci ani, Tesla Model 3 îl costă pe proprietar mai puțin decât, de exemplu, un BMW Seria 3. Iar șeful Volkswagen Herbert Diess a declarat că cei care vor să-şi cumpere un Tiguan ar face mai bine să se orienteze spre noul ID.4 deoarece modelul le va reduce costurile permanente cu aproximativ 30%.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/