(video) A fost inevitabil! Volvo a demarat producția noului EX90

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Săptămâna aceasta Volvo este într-o dispoziție de sărbătoare. Fabrica din afara orașului Charleston, Carolina de Sud, a început să construiască noul SUV electric Volvo EX90. Primele livrări către clienți sunt programate pentru a doua jumătate a acestui an.

Amintim că Volvo şi Polestar au anunțat în paralel, acum un an, amânarea lansării producției noilor modele EX90 și 3, astfel încât maşinile urmează să ajungă la clienţi mai târziu decât era planificat iniţial.

Motivul: dat fiind faptul că cele două modele au foarte multe în comun şi cererea e una solidă, pentru a asigura o introducere de înaltă calitate a mașinilor și pentru a maximiza beneficiile clienților de pe urma tehnologiilor chiar din prima zi, anume Volvo Cars are nevoie de timp suplimentar pentru dezvoltarea și testarea software-ului. 

EX90 nu numai că extinde portofoliul de automobile complet electrice, dar reprezintă, de asemenea, o schimbare de paradigmă pentru companie. Deoarece este primul automobil Volvo propulsat de tehnologia core computing – o tehnologie care permite o nouă eră de siguranță pentru automobilele suedeze.

Primul EX90 destinat clienților, care a părăsit linia Charleston, a fost un exemplar vopsit în culoarea Denim Blue, destinat unui client din SUA.

Amintim că prima uzină de producție Volvo Cars din Statele Unite a fost deschisă în vara anului 2018, chiar lângă Charleston, unul dintre cele mai vechi și mai pline de istorie orașe din țară. În prezent acolo se fac modelele EX90 și S60. Capacitatea-i anuală este de până la 150.000 de mașini.

În ultimii ani s-au făcut investiții extinse în această platformă. Atelierul de caroserie și atelierul de vopsitorie au fost reînnoite și extinse în mod semnificativ. Uzina dispune acum și de o linie de producție ultramodernă de pachete de baterii.

În SUA, Volvo Cars operează de aproape 70 de ani printr-o rețea solidă de 281 de dealeri în 47 de state.

Vezi şi: Este mai ieftin decât acasă în Suedia! Noul Volvo EX90 se poate comanda online în Moldova

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise