(video) Apple a detaliat noua generație CarPlay și oferă acces producătorilor auto la instrumente

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cadrul evenimentului WWDC24, compania Apple a detaliat noua generație a arhitecturii Apple CarPlay. Gigantul tech a publicat două materiale video care sunt adresate în primul rând constructorilor auto, dezvoltatorilor de sisteme și tuturor celor care proiectează un sistem compatibil.

Sesiunile prezintă sistemul de design care stă la baza următoarei generații de CarPlay. Aceasta va permite fiecărui producător auto să exprime caracterul și marca vehiculului după cum preferă. Toate indicatoarele, layout-urile, conținutul dinamic și multe altele sunt profund personalizabile și adaptabile. Soluția deschide oportunități absolut noi pentru afișarea propriei filozofii de design și crearea unui aspect iconic și personalizat.

De asemenea, Apple invită să se afle cum funcționează sistemul autovehiculului împreună cu un iPhone pentru a crea o experiență unică și coerentă. Din clipul de mai jos puteți vedea cum este redată și compusă interfața de utilizare și cum se pot explora modalități de configurare și personalizare a unei experiențe speciale pentru fiecare model de vehicul.

Cu alte cuvinte

Apple a arătat un preview al noului CarPlay încă în 2022, iar în acest an sunt așteptate primele mașini care îl vor folosi. Cea mai mare schimbare va fi extinderea dincolo de ecranul de infotainment. CarPlay va prelua acum panoul de instrumente, precum și orice alte ecrane prezente la bord.

Totuși, șoferii nu vor trebui să se confrunte cu un design generic Apple. Sistemul va prezenta mai multe șabloane și variații de detalii care le vor permite producătorilor auto să personalizeze aspectul. Aston Martin și Porsche au dat deja o idee despre cum vor arăta designurile lor specifice.

Se va putea, de asemenea, să se personalizeze tot ce se dorește de afișat și pe care ecrane anume. În mod esențial, sistemul va fi suficient de flexibil pentru a se potrivi oricărei forme sau dimensiuni a ecranului.

Vor exista, de asemenea, aplicații noi care le vor permite utilizatorilor să controleze diferite funcții ale vehiculului, ceea ce înseamnă că nu va fi nevoie de comutat în și în afara sistemului. Apple a menționat funcții precum controlul climatizării, modurile de conducere, funcțiile electronice de asistență a șoferului, monitorizarea prin camerele externe și multe altele.

Vor fi, de asemenea, notificări de tip pop-up. Un exemplu în acest sens ar putea fi o indicație a stării de încărcare sau a timpului de încărcare rămas într-un vehicul electric.

Noul CarPlay se va baza în continuare pe un iPhone conectat pentru a partaja date legate de aplicație, dar integrarea cu grupul de indicatori va fi posibilă printr-o conexiune securizată care permite CarPlay să comunice în timp real cu sistemele din vehicul. Astfel, lucruri precum viteza, rpm și nivelul combustibilului vor putea fi afișate fără întrerupere.

Cmentariile sunt închise