(video) AutoBlog.MD: Prima întâlnire cu noul BMW XM la Chicago Auto Show

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

AutoBlog.MD a avut o oportunitate deosebită de a vizita ediţia din acest an a Salonului Auto de la Chicago, despre care se spune că este cel mai mare și mai longeviv show auto al națiunii americane, cu mai mult de 93.000 de metri pătrați de spațiu de expunere. Acolo am avut un prim contact cu mai multe maşini noi şi interesante, a căror prezenţă în Republica Moldova într-un viitor apropiat este foarte probabilă!

Reportajele efectuate în SUA au fost posibile mulțumită partenerilor:

Faceţi şi voi cunoştinţă cu cel mai brutal SUV realizat vreodată de BMW, dar şi cu cel mai scump model de producţie ce poate fi procurat de la marca germană chiar acum. Complet dotat şi în ţări unde taxele sunt mari poate ajunge să coste în jurul a 350.000 de euro şi asta înainte să apară în acest an versiunea mai performantă Label Red cu 748 CP!

Însă nici modelul de bază nu este o jucărie! Are peste cinci metri lungime şi peste doi metri lăţime, practic 2.8 tone şi jante de până la 23 inchi. Designul exterior şi interior este complet original, în afară de cel mai nou Live Cockpit Professional. Nu de alta, dar acest automobil a fost realizat cu forţele proprii de către BMW M pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea diviziei sportive.

Sub capotă are un sistem de propulsie electrificat – M HYBRID – cu un V8 de 4.4 litri la bază. Are să ofere în total 653 CP şi 800 Nm. Mastodontul poate face 0-100 km/h în 4.3 secunde, atinge o viteză maximă de până la 270 km/h şi rula doar cu energie electrică pe o distanţă de aproape 90 km. Puţine opţiuni pot fi selectate pentru că are multe dotări standard, gen suspensie M Professional adaptivă cu stabilizatori activi, direcţie pe puntea din spate, frâne M Sport şi altele.

Cât costă în ţara noastră află aici.

Cmentariile sunt închise