(video) BMW va intra în Extreme E? Are gata o maşină ce poate urca dune cu o declivitate de 130 de grade

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Middle East, divizia companiei din Orientul Mijlociu, a făcut public un clip video cu multă dinamică, pentru a anunţa un debut curând în Extreme E? Deşi nu se dau cărţile pe faţă, modelul protagonist principal oferă un indiciu mai mult decât clar.

Dune Taxi este un off-roader complet electric care arată în mod suspect ca o maşină participantă în campionatul electric Extreme E. Cu o probabilitate foarte mare este un Odyssey 21, însă stilizat drept un BMW, inclusiv printr-o grilă frontală bine cunoscută.

Dune Taxi Electric Prototype este echipat cu un corp din polimer ranforsat cu fibre naturale, oferă 400 mm de gardă la sol şi generează 544 CP/1.000 Nm, putere trimisă spre toate cele patru roţi. Din nou, această cantitate de putere se potrivește cu specificațiile actualelor mașini participante în Extreme E, toate făcute pe baza modelului Odyssey 21.

Judecând după felul în care Dune Taxi alunecă prin trafic, cu asul în raliuri Abdo Feghali la volan, după ce s-a oprit mai întâi să o ia pe vedeta Outer Banks, Madelyn Cline, setup-ul trenului de rulare pare puternic înclinat spre spate, tipic BMW. Și într-o secțiune în care îl vedem efectuând o deplasare în jurul unui sens giratoriu, alături de o pereche de X6 M modificate, conduse de Driftbrothers, este clar că suspensia prototipului este mult mai moale, judecând după unghiurile masive de înclinare.

Videoclipul se încheie cu o urcare pe duna de nisip Tal Moreeb de lângă Liwa (Emiratele Arabe Unite), care are o declivitate de 130 de grade, înainte ca Madelyn Cline să iasă și să se îndrepte spre Concept XM. În paralel se menţionează să stăm aproape căci urmează în scurt timp premiera primului sistem de tracţiune integrală M xDrive, specific pentru maşini hibride, pe noul XM.

În concluzie, acest prototip electric Dune Taxi ar putea fi şi, conform unei alte ipoteze, pur și simplu un instrument de promovare pentru noua versiune xDrive şi a sistemului BMW în general, reieşind din câte SUV-uri de toate generațiile se pot vedea în imagini!

Cmentariile sunt închise