(video) Bugatti arată ce se ascunde sub pielea noului Tourbillon și anunță că e sold out

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În noul episod al documentarului „O nouă eră”, marca franceză Bugatti pătrunde în inima a ceea ce face din Tourbillon o adevărată capodoperă și un precursor al unei noi ere de mașini hiper-sportive. Este vorba despre platforma Bugatti complet nouă.

Realizat cu grijă pentru a exprima căutarea excelenței inginerești, acest design de ultimă oră a permis companiei Bugatti să își redefinească viitorul, punând bazele pentru mulți ani de acum înainte.

De-a lungul celor 115 ani de moștenire Bugatti, marca a fost întotdeauna construită pe depășirea limitelor, iar crearea unei noi platforme pentru următoarea generație de mașini hiper sport nu face excepție. În timp ce platformele Veyron și Chiron au format coloana vertebrală a Bugatti timp de două decenii, Tourbillon a prezentat oportunitatea perfectă de a redefini din nou vârful excelenței auto cu o arhitectură complet nouă.

Pentru Bugatti, a începe cu o foaie albă de hârtie nu a fost o necesitate – a fost o oportunitate. Echipa a folosit această șansă pentru a regândi fiecare element al mașinii. Astfel, Tourbillon a apărut ca ceva cu totul unic, ceva care este chiar mai emoțional și mai dinamic decât legendarul său predecesor.

Unul dintre cele mai inovatoare aspecte ale Tourbillon, sistemul de propulsie care combină un motor V16 aspirat natural și trei motoare electrice reprezintă o minune de inginerie și ambalare. Platforma complet nouă a permis echipei din Molsheim să integreze grupul motopropulsor și toate celelalte caracteristici tehnice în modul cel mai optim.

În partea din față a mașinii, cinci radiatoare dintr-un total de opt sunt poziționate strategic. Două radiatoare din exterior canalizează aerul direct către motor, iar cele din centru direcționează fluxul de aer din grila emblematică Bugatti în formă de potcoavă pentru a răci habitaclul și componentele electrice cu eficiență maximă.

În spatele compartimentului pentru bagaje, puntea electrică față – care cuprinde două motoare electrice de 250 kW – a fost integrată perfect. Această configurație nu numai că oferă tracțiune integrală pe cele patru roți, dar permite și vectorizarea cuplului, care îmbunătățește dramatic performanța și manevrabilitatea prin devierea cuplului către oricare dintre roțile din față, în funcție de necesități.

Nucleul noii platforme este o baterie în formă de T, amplasată central, care furnizează 800 CP de energie electrică și acționează ca o parte structurală a structurii monococă. Poziționată în mijloc pentru un centru de greutate perfect echilibrat, bateria de 24 kWh permite o autonomie de peste 60 km în modul pur electric.

Această nouă arhitectură oferă, de asemenea, o poziție fixă a scaunului, dar cu o cutie de pedale și un volan reglabile, minimizând atât înălțimea, cât și greutatea Tourbillon-ului.

În spate se află inima Tourbillon-ului – motorul V16 aspirat natural asociat cu un al treilea motor electric. Lungimea imensă a acestui motor a impus inginerii să folosească o nouă abordare a ambalării, care a adus motorul mai aproape de șofer. Prin repoziționarea rezervoarelor de combustibil în lateral, marca a reușit să țină sub control ampatamentul și lungimea mașinii hiper sport, maximizând în același timp spațiul interior. Structura de coliziune integrată în difuzorul uriaș oferă o optimizare suplimentară a greutății, evitând necesitatea unei grinzi spate complete.

Mai mult decât o mașină hiper-sportivă, Tourbillon este o declarație de intenție, un semnal că angajamentul Bugatti pentru excelență continuă să ghideze viitorul său. Platforma pe care este construit marchează un nou capitol pentru Bugatti, unul definit de niveluri fără precedent de optimizare și performanță. Pe măsură ce Bugatti intră în următoarea sa eră, această platformă va rămâne fundamentală pentru tot ceea ce face marca de acum înainte!

În urma premierei sale mondiale la sediul Bugatti din iunie, reacția a fost atât de pozitivă încât toate cele 250 de sloturi de producție au fost alocate la scurt timp după ce a fost dezvăluit!

Cmentariile sunt închise