(video) Cea mai rapidă „ambulanţă” din lume va exista în Dubai

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Dubai Corporation for Ambulance Services (DCAS) şi-a prezentat vineri la sediul Expo 2020 noul Dubai „Super Responder” – cea mai scumpă „ambulanță” din lume. Automobilul costă aproximativ 3.2 milioane de euro!

Khalifa Al-Dari, directorul DCAS, a declarat că Dubai a fost întotdeauna asociat cu multe caracteristici care sunt unice în lume, în timp ce lansarea acestei mașini este un simbol al unicității Dubaiului printre cele mai mari și mai importante orașe din lume.

În acelaşi timp, automobilul nu este lipsit de beneficii practice în ceea ce privește atingerea de viteze înalte. Acest atu a fost luat în considerare pentru a ajunge la urgențe care necesită intervenție de mare viteză.

Iese în evidenţă modelul Lykan HyperSport, care apropo există şi în parcul poliţiei din Abu Dhabi, prin faruri cu 440 de diamante, fire de aur folosite pentru a coase căptușeala interioară din piele a mașinii, o caroserie din fibră de carbon, un afișaj cu hologramă 3D cu control interactiv al mișcării, un sistem de navigație prin satelit și un sistem de conexiune la internet.

Automobilul dispune de un motor poziţionat central, unul boxer twin-turbo de 3.7 litri şi cu şase cilindri, modificat de atelierul german RUF pentru a produce 791 CP şi 960 Nm de cuplu. Caracteristicile dinamice oficial anunţate sunt: acceleraţie 0-100 km/h în 2.8 secunde şi o viteză maximă de 404 km/h. Cutia-i de viteze este un PDK cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, iar greutatea nu-i depăşeşte 1.400 de kg.

Dacă vă aduceţi aminte, prima apariţie a acestui hipercar a fost în celebrul film de la Hollywood Furious 7. Pentru filmul de acţiune au fost construite 10 replici, însă în realitate au fost asamblate doar şapte exemplare.

Este de remarcat faptul că Dubai Corporation for Ambulance Services deține o flotă mare de autovehicule care acoperă toate părțile emiratului, cu un total de 331 de mașini, pentru a asigura cele mai înalte niveluri de răspuns rapid la situații de urgență în orice moment, susținută de o echipă de paramedici.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata